Σε διαδικασία πλήρωσης του δικτύου Τηλεθέρμανσης με νερό βρίσκεται αυτές τις ημέρες η ΔΕΥΑ Κοζάνης, ενώ έως το τέλος του μήνα αναμένεται να γίνει η ανακυκλοφορία με ζεστό νερό, αλλά όχι σε όλα τα τμήματα της πόλης, σύμφωνα με τον Πρόεδρος της Επιχείρησης, Παναγιώτη Ματιάκη.
Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες για τη συντήρηση των παλαιών λεβήτων της ΔΕΥΑΚ οι οποίοι θα στηρίξουν την Τηλεθέρμανση στην έναρξη της φετινής λειτουργίας της, ενώ και η προθέρμανση του δικτύου θα γίνει με αυτούς καθώς απομένουν τεχνικές λεπτομέρειες ώστε να είναι έτοιμος ο πρώτος νέος λέβητας.
Από τις 2 έως τις 10 Οκτωβρίου να τοποθετηθεί και ο τρίτος λέβητας ώστε να ξεκινήσει εκείνες τις ημέρες η έναρξη λειτουργίας της φετινής θερμαντικής περιόδου, με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ να σημειώνει πως εφόσον δεν υπάρξουν αστοχίες όλη η πόλη σταδιακά θα έχει Τηλεθέρμανση.
Η φετινή θερμαντική περίοδος αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τη ΔΕΥΑΚ καθώς είναι η πρώτη χρονιά που χαρακτηρίζεται ως «μεταβατική», με την παροχή θερμικής ενέργειας να μην έρχεται πλέον από τον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, αλλά από τους λέβητες πετρελαίου.
Τις δηλώσεις Ματιάκη στα ΜΜΕ, λίγο πριν την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου, αμφισβήτησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Κορωνίδης, ο οποίος όπως ανέφερε στη συνεδρίαση επισκέφθηκε τη Δευτέρα το πρωί το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΚ και διαπίστωσε πως απομένουν ακόμα αρκετές τεχνικές εργασίες για την ετοιμότητα έναρξης της Τηλεθέρμανσης.
Ρώτησε μάλιστα τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ αν τα όσα δηλώνει δημόσια είναι δικές του απόψεις ή των τεχνικών, με τον Παναγιώτη Ματιάκη να απαντά πως τα χρονοδιαγράμματα που παρουσίασε προκύπτουν από την ενημέρωση που έχει από τους υπεύθυνους της Επιχείρησης.






























