Σε νέα έδρα στεγάζεται πλέον η Δημοτική Οργάνωση Κοζάνης του Κινήματος Δημοκρατίας, η οποία προχώρησε στο άνοιγμα γραφείων στην οδό Νάνου Τσόντζα 7, ενισχύοντας την οργανωτική της παρουσία στην περιοχή.
Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, με τη συμμετοχή μελών και φίλων του κόμματος, σε θετικό και αισιόδοξο κλίμα, ενώ έγινε ενημέρωση και συζήτηση για το Έκτακτο Συνέδριο του Κινήματος Δημοκρατίας που θα διεξαχθεί στις 7 και 8 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.
Όπως επισημάνθηκε, στο συνέδριο τα μέλη από όλη τη χώρα θα κληθούν να διαμορφώσουν το πολιτικό πλαίσιο, τους στόχους και τους κανόνες λειτουργίας του κόμματος, με έμφαση στη συμμετοχή της βάσης και στη φωνή των τοπικών κοινωνιών.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ζητήματα που θα θέσει η Δυτική Μακεδονία στην πολιτική ατζέντα του συνεδρίου, με τα στελέχη της οργάνωσης να τονίζουν πως προτεραιότητα αποτελούν η τηλεθέρμανση της Κοζάνης, οι επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης και η μεγάλη ανεργία που αντιμετωπίζει η περιοχή, ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών και το αναπτυξιακό μέλλον του τόπου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας, με το φλουρί να πέφτει στη Λίτσα Μυλωνά, συντονίστρια του Περιφερειακού Κινήματος Δημοκρατίας, η οποία ευχήθηκε μια δημιουργική και δυναμική χρονιά για την οργάνωση και τα μέλη της.
Το σύνθημα «Το αύριο είναι τώρα» κυριάρχησε στις τοποθετήσεις, σηματοδοτώντας – όπως τονίστηκε – μια νέα πορεία με πιο ενεργή παρουσία και παρεμβάσεις τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.


































