Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ν. Παπαευσταθίου (πρόεδρος ΕΚΑΒ) από την Κοζάνη: «Νέος τομέας ΕΚΑΒ στο Καλονέρι και Πρότυπο Κέντρο Δια βίου Μάθησης στο Εμπόριο»

Ν. Παπαευσταθίου (πρόεδρος ΕΚΑΒ) από την Κοζάνη: «Νέος τομέας ΕΚΑΒ στο Καλονέρι και Πρότυπο Κέντρο Δια βίου Μάθησης στο Εμπόριο»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΣε δηλώσεις του από την Κοζάνη όπου βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια και τον περιφερειάρχη, αλλά και την υποστήριξη στο έργο του ΕΚΑΒ, ενώ ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου τομέα ΕΚΑΒ στην περιοχή του Καλονερίου Βοΐου, αλλά και τη λειτουργία τμήματος δια βίου μάθησης το Εμπόριο Εορδαίας:

«Ο τομέας Καλονερίου θα σχεδιαστεί και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες. Ο στόχος είναι να οργανώσουμε κάτι ώστε να μπορέσει να  βοηθήσει τη λειτουργία της καθημερινότητας αλλά και στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, με τη λειτουργία ειδικού τμήματος ιατρικής καταστροφών. Επίσης και στο Εμπόριο, μας παραχωρήθηκε χώρος και θα λειτουργεί και σαν αποθηκευτικός αλλά και για να σταθμεύει μια ομάδα αλλά και ένα πρότυπο κέντρο δια βίου μάθησης, προκειμένου πληρώματα ΕΚΑΒ από όλη την ελλάδα να έχουν συνεχιζόμενη προνοσοκομειακή εκπαίδευση, που εξελίσσεται συνεχώς. Αλλά θα πραγματοποιούνται και εκπαιδεύσεις γενικού πληθυσμού σε πρώτες βοήθειες και να μπορούμε σε μη υγειονομικούς να δείξουμε δεξιότητες που θα εφαρμόζουν για να παρέχουν βοήθεια μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ».

Για τη σημερινή επίσκεψη είπε πως εντάσσεται στο πλαίσιο επισκέψεων σε παραρτήματα του ΕΚΑΒ στην περιοχή, ενώ τόνισε πως θα έχει συνάντηση και με τη διοίκηση του νοσοκομείου Κοζάνης, ως κέντρο επιχειρήσεων υγείας.
Τα νέα από το μέτωπο του covid είναι θετικά, είπε επίσης, αλλά ζήτησε να μην υπάρχει εφησυχασμός.

Τέλος χαρακτήρισε επιτυχημένη την επίσκεψη, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να βρεθούν λύσεις για παραρτήματα του ΕΚΑΒ που δεν αρμόζουν και δεν κατάλληλη για τη στέγαση του ΕΚΑΒ, ο ίδιος απάντησε ότι «κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να τους εγκαταλείψει, για χώρους πιο κατάλληλοι».

Για την πρόταση του ΕΚΑΒ να κινείται με υδρογόνο ο στόλος του ΕΚΑΒ, απάντησε πως δεν έχει να σχολιάσει κάτι γιατί είναι μια νέα τεχνολογία και θα την μελετήσουν.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Συνελήφθη 49χρονος σε περιοχή των Γρεβενών για καλλιέργεια -15- δενδρυλλίων κάνναβης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών- Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη δύο ατόμων

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Συνελήφθη την Τρίτη  (03-08-2021) το μεσημέρι σε περιοχή των Γρεβενών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) ...