Αρχική > Προτάσεις > Μπέργκερ με καπνιστή πικάντικη πανσέτα, μαρμελάδα πιπεριά Φλωρίνης και λεμονάτη μαγιονέζα

Μπέργκερ με καπνιστή πικάντικη πανσέτα, μαρμελάδα πιπεριά Φλωρίνης και λεμονάτη μαγιονέζα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Από τον σεφ Βασίλη Τσατσάκη

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. χοιρινή πανσέτα 80 γρ. μέλι 1 σφηνάκι λευκό ξίδι 1 πιπεριά τσίλι Αλάτι, πιπέρι ½ κ.γ. κύμινο σκόνη 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή Μαγιονέζα Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΙΠΕΡΙΑ

200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψημένες 200 γρ. λευκή ζάχαρη 80 γρ. νερό Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μίξερ ρίχνουμε μέλι, λευκό ξίδι, πιπεριά τσίλι, αλάτι, πιπέρι, κύμινο σκόνη και πάπρικα καπνιστή και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πάστα.
  2. Αλείφουμε με την πάστα την πανσέτα, την τοποθετούμε σε ταψί, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.
  3. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
  4. Για τη μαρμελάδα ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Αδειάζουμε σε κατσαρολάκι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  6. Σε ψωμί του μπέργκερ αλείφουμε τη μαρμελάδα, τοποθετούμε τη λεπτοκομμένη πανσέτα επάνω, προσθέτουμε λίγη μαγιονέζα που έχουμε ανακατέψει με τον χυμό και ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Ψαράδες. Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO 

Πηγήwww.lifo.gr

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Coloursandtools.gr (Αλέξανδρος Μπαλαπανίδης, στην Πτολεμαΐδα): Τα πάντα γύρω από τα χρώματα και τα εργαλεία

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ένας πλήρης κατάλογος υλικών αλλά και χρωμάτων, γύρω από το σπίτι, την εργασία, τον κήπο και ό,τι άλλο ...