Με ανάρτησή του στο Facebook, ο βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Παπαδόπουλος, σχολίασε τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ 2025, αναδεικνύοντας τις φορολογικές ελαφρύνσεις που θα ισχύσουν από το 2026, με ιδιαίτερη σημασία για τους μικρούς οικισμούς της Π.Ε. Κοζάνης.
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Παπαδόπουλου:
Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Οικονομικών Κυριάκου Πιερρακάκη,μειώνεται από το 2026 ο ΕΝΦΙΑ στην κύρια κατοικία μικρών οικισμών κατά 50%, ενώ από το 2027 καταργείται πλήρως. Το μέτρο αφορά περίπου 1 εκατομμύριο κατοικίες σε 12.720 οικισμούς της χώρας – σε ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα. Μεταξύ αυτών και πληθώρα οικισμών στους Δήμους της Π.Ε. Κοζάνης.
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση που εφαρμόζεται από το 2026 και αφορά :
- Στην στήριξη οικογενειών με παιδιά (μηδενικός φόρος για πολύτεκνους)
- Στην ελάφρυνση για νέους έως 30 ετών
- Σε μειώσεις φόρου για τη μεσαία τάξη
- Στην μείωση κατά 30% στα τεκμήρια κατοικιών & αυτοκινήτων
Δεν είναι απλώς αριθμοί. Είναι ουσιαστική στήριξη σε οικογένειες, νέους και νοικοκυριά της ελληνικής κοινωνίας.Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να βάζει τους πολίτες στο επίκεντρο των αποφάσεών της.