Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Μειωμένη κίνηση αλλά αυξημένα δρομολόγια στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ Κοζάνης – Πως επηρεάζει η συγκυρία του κορωνοϊού την επιβατική κίνηση, εν μέσω θέρους

Μειωμένη κίνηση αλλά αυξημένα δρομολόγια στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ Κοζάνης – Πως επηρεάζει η συγκυρία του κορωνοϊού την επιβατική κίνηση, εν μέσω θέρους

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Με αρκετά μειωμένη την επιβατική κίνηση, αλλά τα δρομολόγια σε αντίθεση με την κίνηση να αυξάνονται, προκειμένου να εξυπηρετηθεί καλύτερα το επιβατικό κοινό στις μετακινήσεις του, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Κοζάνης διανύει τη θερινή σεζόν εν μέσω της ιδιαίτερης συγκυρίας του κορωνοϊού.

Με τα λεωφορεία να πρέπει να φεύγουν για κάθε προορισμό με μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων τα 33 άτομα (για λεωφορεία 50 θέσεων), τα ΚΤΕΛ σε αντίθεση με τις πρώτες ημέρες της πανδημίας αλλά και τη λήξη της όπου είχε περιορίσει σημαντικά τα δρομολόγιά του, πλέον καθημερινά αυξάνει τον αριθμό των λεωφορείων, προκειμένου να εξυπηρετείται ο κόσμος.

Σε αυτό λαμβάνεται υπόψη η μετακίνηση τόσο σε δημοφιλείς προορισμούς όπως Θεσσαλονίκη (όπου γίνονται 12 δρομολόγια με πληρότητα σχεδόν τα 30 άτομα ανά λεωφορείο), αλλά και προς Αθήνα όπου γίνονται δύο δρομολόγια ημερησίως (το πρωί στις 9 παρά και στις 4 το απόγευμα), με τη σκέψη για Αθήνα να προστεθεί και το βραδινό δρομολόγιο, όπως τόνισε μιλώντας στον «Π» ο αντιπρόεδρος των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Κοζάνης Νίκος Λάμπρου, λέγοντας πως αρχίζει σιγά – σιγά να ανεβαίνει ο αριθμός των δρομολογίων.

Ο ίδιος τόνισε πως αυξάνονται τα δρομολόγια της Πτολεμαΐδας, με στόχο να γίνει αυτόνομη, αλλά και προς άλλα χωριά (λ.χ. Μαυροδέντρι, Ποντοκώμη), για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Ωστόσο εφέτος η συγκυρία είναι διαφορετική. Ο κόσμος δεν ταξιδεύει όπως ταξίδευε άλλα χρόνια για τις διακοπές του, ώστε να χρειαστεί να πάρει λεωφορείο για Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, ως αποτέλεσμα η ζήτηση να πέσει 50-60%.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας στα λεωφορεία, αυτή είναι υποχρεωτική, με τους περισσότερους ωστόσο να τη φορούν κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση από το όχημα, αν και τους γίνεται αυστηρή σύσταση να τη διατηρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Να σημειωθεί πως η διοίκηση των ΚΤΕΛ Κοζάνης έκανε εκλογές για νέο διοικητικό συμβούλιο, με νέος πρόεδρος να αναλαμβάνει ο Νικόλαος Τσέτσινας.


Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη