Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μεγειρεύοντας με την Αρετή- Νηστίσιμο κέϊκ πορτοκάλι με γλάσο

Μεγειρεύοντας με την Αρετή- Νηστίσιμο κέϊκ πορτοκάλι με γλάσο

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email




subscribe!





Αγαπημένη συνταγή, για πανεύκολο και αρωματικό κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι χωρίς μίξερ, ότι πρέπει για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο! Δοκιμάστε το και θα σας μείνει αξέχαστο! Ένα κέικ που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την απλότητα και την καταπληκτική του γεύση!

Υλικά :

  • 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 1 baking
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 βανίλιες

Για το γλάσο

  • 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
  • 2-3 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι
  • 1-2 κουτ. σούπας νερό βρύσης
  • 100 γρ. φιλέ αμυγδάλου

Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 oC πάνω κάτω αντιστάσεις.

Καθαρίζουμε το πορτοκάλι, το κόβουμε με την φλούδα του

σε μικρότερα κομμάτια  και το πολτοποιούμε στο μούλτι, μαζί με το 1 ποτήρι ζάχαρη και λίγο από το λάδι.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι

λάδι, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι, το πολτοποιημένο πορτοκάλι με την ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking, το προσθέτουμε

και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Αφήνουμε να σταθεί το μείγμα για 10 λεπτά περίπου. Αλευρώνουμε και λαδώνουμε μία στρόγγυλη φόρμα του κέικ

και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε για 55 λεπτά περίπου,

μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της φόρμας. Αφήνουμε το κέικ, αφού ψηθεί, για 5΄ στη φόρμα. Το ξεφορμάρουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει (Σε αυτό το σημείο εάν δεν θέλουμε να ετοιμάσουμε το γλάσο το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και το σερβίρουμε).

Ετοιμάζουμε το γλάσο : σε ένα μπολ βάζουμε την άχνη, τον χυμό και ανακατεύουμε σιγά σιγά. Προσθέτουμε 1-2 κουταλιές σούπας νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει μία πηχτή και ρευστή μορφή.

Αν το θέλουμε πιο πηχτό, προσθέτουμε λίγο άχνη ακόμα και το δουλεύουμε.

Ρίχνουμε πάνω από το κέικ το γλάσο,

το αφήνουμε να σφίξει για μερικά λεπτά, διακοσμούμε με το φιλέ αμυγδάλου

και απολαμβάνουμε το υπέροχο κέικ που μόλις ετοιμάσαμε!!

 

Καλή επιτυχία !

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο                          email:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

 

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Μουσικές επιλογές του e-ptolemeos.gr – he Higsons – Music To Watch Girls By (1984)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Ραγδαίες εξελίξεις: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Κοζάνης για τα ετεροχρονισμένα κρούσματα- Στην ...