Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η 3η Γιορτή Πράσου στην Άνω Κώμη Κοζάνης, ένας θεσμός που κάθε χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες.
Η περιοχή, γνωστή για την καλλιέργεια πράσου και την εξαιρετική του ποιότητα, γιόρτασε για τρίτη χρονιά το τοπικό προϊόν της, με τους παρευρισκόμενους να απολαμβάνουν παραδοσιακές συνταγές όπως πρασοτηγανιά, πρασόπιτα και πρασοκεφτέδες, όλα φτιαγμένα από τα ντόπια προϊόντα των καλλιεργητών του χωριού.
«Η καλλιέργεια του πράσου στην Άνω Κώμη μεταδίδεται από γενιά σε γενιά, καθώς το κλίμα, το έδαφος και τα νερά της περιοχής συμβάλλουν στην άριστη ποιότητά του», ανέφεραν οι διοργανωτές, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την αυξανόμενη συμμετοχή του κόσμου.
Η εκδήλωση περιλάμβανε και ιστορική αναδρομή στην παρουσία του πράσου στην Άνω Κώμη, καθώς, σύμφωνα με ιστορικές πηγές, η καλλιέργειά του στην περιοχή χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, ενώ κατά την περίοδο της Κατοχής αποτέλεσε βασικό τρόφιμο για πολλούς κατοίκους, ακόμα και για πρόσφυγες από την Αθήνα.
Οι γυναίκες του χωριού, με την πολύτιμη συμβολή τους, ετοίμασαν τα παραδοσιακά εδέσματα, ενώ οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν μια ξεχωριστή γιορτή, αφιερωμένη σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά προϊόντα της τοπικής αγροτικής παραγωγής.