Σε κλίμα εορταστικό και με την παρουσία πλήθους πιστών, τελέστηκαν από τον Πρωτοπρεσβύτερο του Ιερού Ναού Αγίας Σκέπης Πτολεμαΐδας και Ιερατικό Προϊστάμενο Θεόφιλο Φραγκουλίδη , ο Εσπερινός κσι η Παράκληση για την εορτή του ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αγίου Φανουρίου.
Στο κήρυγμά του ο Πατήρ Θεόφιλος αναφέρθηκε στο βίο του εορτάζοντος Αγίου και στην προσφορά του στη ζωή της Εκκλησίας μας, ενώ προ της απολύσεως του Εσπερινού, ευλόγησε τις εκατοντάδες Φανουρόπιτες που οι πιστοί προσέφεραν προς τιμή του Αγίου, ευχόμενος ο Άγιος να πρεσβεύει προς Κύριον και να φανερώνει σε όλους το δρόμο που οδηγεί στη σωτηρία της ψυχής μας.
Το έθιμο της Φανουρόπιτας , είναι συνυφασμένο με την παράδοση και τηρείται σε όλες τις Εκκλησίες, όπου οι νοικοκυρές προσφέρουν τη νόστιμη πίτα προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου .
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΊΔΟΥ




























