Ένα παιχνίδι γεμάτο έντονες συγκινήσεις και πλούσιο θέαμα διεξήχθη στον 54ο τελικό της ΕΠΣ Κοζάνης, ανάμεσα στον Μακεδονικό Σιάτιστας και την Κοζάνη, στη Σιάτιστα.
Η Κοζάνη άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό με κεφαλιά του Μίχου (0-1), όμως ο Μακεδονικός απάντησε άμεσα, ισοφαρίζοντας στο 45’ με τον Μπούρτζο σε 1-1, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.
Στο 62’ ο Μακεδονικός άγγιξε την ανατροπή, αλλά το σουτ του Πάλλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 80’ η Κοζάνη κέρδισε πέναλτι και ο Σάλλα ευστόχησε για το 1-2. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, καθώς μόλις ένα λεπτό αργότερα ο Φωλίνας ισοφάρισε σε 2-2, στέλνοντας τον τελικό στην παράταση.
Στην παράταση οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή, με Πάλλα και Μίχο, χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν. Έτσι, ο τίτλος κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου η Κοζάνη επικράτησε με 2-4.
Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο τερματοφύλακας Καλιαμπάκας, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι και χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του.
Με αυτή τη νίκη, η Κοζάνη έφτασε τους 7 τίτλους στην ιστορία της στην ΕΠΣ Κοζάνης, ξεπερνώντας τον μέχρι πρότινος συγκάτοικο στην κορυφή, τον Μακεδονικό Φούφα.
*Η φωτογραφία του κειμένου είναι από το top-sport.gr
































