Αρχική > Στήλες > Το μάτι του πολίτη: Προτάσεις για διαμόρφωση χώρων πρασίνου – πάρκων και κτιρίων στην πόλη της Πτολεμαΐδας

Το μάτι του πολίτη: Προτάσεις για διαμόρφωση χώρων πρασίνου – πάρκων και κτιρίων στην πόλη της Πτολεμαΐδας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 Στη στήλη «Το μάτι του πολίτη» θα παρουσιάζονται τα κακώς κείμενα της Εορδαίας προς τις δημοτικές και άλλες αρχές. 

Ο Εθελοντής εργασίας πρασίνου καθαριότητας του δήμου Εορδαίας Χαριτωνίδης Νικόλαος, σχετικά με προτάσεις για την επίλυση θεμάτων πρασίνου, καθαριότητας και την διαμόρφωση κτιρίων στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

 

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 06 /10/2017 

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ – ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΤΙΡΊΩΝ 

ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΟΣ – ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Προς δυτική είσοδο κοιμητηρίων από οδό 25ης Μαρτίου. Να γίνουν πεζοδρόμια εκατέρωθεν της οδού και καθαρισμός κρασπέδων. (φωτ. 2 ).

-1-

-2

Οδός  Κωνσταντινουπόλεως μπροστά από το 1ο και 2ο Λύκειο της πόλης μας όπου δίπλα υπάρχουν τα κοιμητήρια. Να γίνουν πεζοδρόμια εκατέρωθεν της οδού και καθαρισμός κρασπέδων μέχρι το Δημοτικό Στάδιο Αιμίλιος Θεοφανίδης. ( φωτ. 1 ).

Οδός  Δήμητρας προς Βόρεια είσοδο κοιμητηρίων. Να γίνουν πεζοδρόμια εκατέρωθεν της οδού και καθαρισμός κρασπέδων. ( φωτ. 1 ).

Είσοδος κοιμητηρίων Αγ. Τριάδος – Αγ. Στεφάνου. Να γίνουν οι κατάλληλες εργασίες ώστε η εμφάνιση της εισόδου να είναι ποιό αξιοπρεπής. ( φωτ. 1 ).

Οδός  Χαλδείας όπου το κράσπεδο και το πεζοδρόμιο θέλουν καθαρισμό, η δε περίφραξη να ασβεστωθεί. Η Ανατολική είσοδος από την οδό αυτή να είναι ποιό εμφανής. ( φωτ. 1 ) .

Οδός Κοραή νότια των κοιμητηρίων και δίπλα στο Μουσικό Γυμνάσιο της πόλης μας , ο  χώρος  μπορεί να αξιοποιηθεί με ένα γήπεδο μπάσκετ,  βόλεϊ ή πάρκο. ( φωτ. 1 ) .

Οδός  Κοραή όπου ο Χώρος μπροστά από το Μουσικό Γυμνάσιο μπορεί να αξιοποιηθεί με πάρκο και παγκάκια κατά μήκος του οικοπέδου του Μουσικού Γυμνασίου . ( φωτ. 1 ) .

Οδός Κοραή όπου ο χώρος είναι ακριβώς απέναντι στο Μουσικό  Γυμνάσιο.  Να καθαρισθεί το χόρτο εντός της περίφραξης όπου υπάρχουν οικοδομικά υλικά του Δήμου και από την πίσω πλευρά του χώρου είναι η δυτική είσοδος των κοιμητηρίων Αγ. Τριάδος – Αγ. Στεφάνου με συνέπεια να επικρατεί η ασχήμια.( φωτ. 1 ) .

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΤΙΡΙΟ                                              (   *  Υ.Γ.   )

ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

 

Το Νομαρχιακό – Περιφερειακό κτίριο στο πάρκο εκτάκτων αναγκών είναι πραγματικά ένα κόσμημα για την πόλη μας αλλά δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε ακόμη μετά από 13-14 χρόνια περίπου .Έχει πολύ μεγάλους και άνετους χώρους  με υπόγειο όπου ξεκινούν τα ασανσέρ και μεγάλο χώρο στάθμευσης για Υπηρεσιακά ή μη αυτοκίνητα. Έχει χώρους όπου μπορεί να στεγασθούν πολλές Δημόσιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας για να μην είναι διάσπαρτες εντός της πόλης μας ή να δοθεί σε κάποιο Υπουργείο π.χ. Υγείας για να στεγασθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και η Υπηρεσία  Ε.Φ.Κ.Α ( Ι.Κ.Α ) μαζί με ότι αφορά την Υγεία. Ακόμη μπορούν να στεγασθούν και Δημόσιες Υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της πόλης μας. Κατασκευάσθηκε το έτος 2002-2003 περίπου και καταστράφηκε λόγω μη αξιοποίησης για πολλά χρόνια. Ανακαινίσθηκε πριν 2-3 χρόνια περίπου μη γνωρίζοντας το μεγάλο ποσό  και μέχρι σήμερα δεν αξιοποιήθηκε από την Περιφέρεια. Αυτό δείχνει μεγάλη ανικανότητα της Κρατικής Μηχανής διότι χρήματα του φορολογούμενου πολίτη βρίσκονται εγκλωβισμένα στα υλικά οικοδομής χωρίς να αξιοποιηθούν κατάλληλα. Ντροπή  για την Δημόσια Διοίκηση της χώρας μας διαχρονικά. Τι έκανε και τι  κάνει η Περιφέρεια μας;  Γιατί αυτή η μεγάλη καθυστέρηση; Γραφειοκρατία; Μπράβο μας και περιμένουμε επενδύσεις από ξένους επενδυτές όταν η Δημόσια Διοίκηση της χώρας μας είναι σαν την Λερναία Ύδρα σε ότι αφορά την γραφειοκρατία. ( φωτ. 1 ).

-1-

Οδός  Δημοκρατίας μπροστά στην είσοδο του χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων του Περιφερειακού Κτιρίου χρειάζεται  κράσπεδο και πεζοδρόμιο εκατέρωθεν της οδού.(φωτ.1)

Η νέα καταστροφή του κτιρίου είναι δεδομένη στην πορεία εάν δεν αξιοποιηθεί πολύ σύντομα. Έχει καταντήσει ήδη περιστερώνας. ( φωτ. 3 ).

-1-

-2-

-3-

( * Υ. Γ ) Έχει  γραφτεί πριν την μεταφορά των Υπηρεσιών του Υπουργείου Συγκοινωνιών. Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια αξιοποίησης του πανέμορφου κτιρίου.  Ισχύει στην περίπτωση αυτή το  < κάλιο αργά παρά ποτέ >. Την ευθύνη για την μεγάλη καθυστέρηση φέρνουν διαχρονικά οι εκάστοτε Νομαρχιακές Διοικήσεις και Τοπικές Αυτοδιοικήσεις .       –         Επόμενο, περιφερειακός προς Σιδ. Σταθμό μέχρι  Πυροσβεστική Σχολή και προς Ανατολικό.

 

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

50200 ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΙΝ: 6978966883

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team