Το νησί των Ιπποτών, η Ρόδος μας, αποτελεί το επίκεντρο της τελευταίας επταήμερης Γυμνασιακής εκπαιδευτικής εκδρομής.
Δεν υπήρξε χρονιά, από της καθιέρωσης της πολυήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής, που να μη το επισκέφτηκαν οι τελειόφοιτοι του Γυμνασίου και πάντα με τις καλλίτερες των αναμνήσεων τους.
Από τον κανόνα αυτό δεν ήταν δυνατό να εξαιρεθούν οι τελειόφοιτοι της περιόδου 1956-1957.
Τα σχολεία της Ρόδου ήταν έτοιμα να τους φιλοξενήσουν στις αίθουσες τους. Δυο κουβέρτες των Ρόδιων και ο μπόγος τους για μαξιλάρι ήταν ότι καλλίτερο για έναν ολιγόωρο υπνάκο, δεδομένου ότι, ο χαρακτήρας του εκπαιδευτικού τους προγράμματος ήταν…αρκετά φορτωμένος και .. κουραστικός, σε σημείο μάλιστα , που ορισμένοι μαθητές, να μη μπορούν να κλείσουν τα ματάκια τους και όταν δεν έχεις ύπνο, έχεις φαεινές.. ιδέες. Έτσι, σκέφτηκαν να παν στη διπλανή αίθουσα, όπου κοιμόταν οι συμμαθήτριές τους και να τις βάψουν, “χάριν.. παιδιάς”, όμως, η σκέψη αυτή συνάντησε την αντίδραση των συμμαθητών τους που είχαν την ατυχία να δοκιμάσουν τη βαριά παλάμη του συνοδού τους καθηγητή – γυμναστή, Θεοφύλακτου Μίμη και έτσι το σχέδιο εγκαταλείφθηκε στη γένεσή του, ως προς την κατεύθυνση και μόνο του στόχου, που δεν ήταν άλλος από το ξέσπασμα στους συμμαθητές τους που…ροχάλιζαν…
Στη φώτο μας από αριστερά:
Σειρά 1η, κάτω. Καπλανίδης Στράτος, Μασμανίδης Γιώργος, δύο καθηγητές της Ρόδου, Κούσης Θοδωρής, Κεφαλίδης-Καζαντζής Πτολεμαίος, Κυδώνας Δημήτρης (Τάκης), Σαββουλίδης Βασίλης και ο γνωστός μας-άγνωστος Χ;.
Σειρά 2η, στο μέσον. Γοτουχίδης Αριστείδης(Αρίστος), Κυριάκου Χρήστος, Αγγελίδης Παναγιώτης, Ιωαννίδης Αναστάσιος(Τάσος)Τάσος, Τσαχουρίδου Αλίκη με τον μνηστήρα της, καθηγητή φυσικών, Τσιτουρίδη Γιάννη, Λελέκης Ζήσης, , Κούσης Αντ. Κώστας , Καριοφυλίδης Φρίξος και Τριανταφυλλίδης Νίκος(Κόλιας)
Σειρά 3η. Ακριτίδης Κώστας, άγνωστος μας Χ, Βασιλειάδης Γιάννης, ο γνωστός μας-άγνωστος Χ, Βέργος Γιάννης, Παπαδόπουλος Λευτέρης, Κοτζαμπάσης Δημήτρης και Στεργίου Γιάννης (Νάκης).
Σειρά 4η, στην κορυφή. Μαυρουδής Κώστας, Κωστόπουλος Σάββας, Μπαλδεράνης Νίκος, Πουλασουχίδης Βασίλης και ο ζωηρός της τάξης, Μαυρικάκης Παρμενίων (Ιων).