Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Τρουφάκια με κέϊκ

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Τρουφάκια με κέϊκ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email






Σας έμεινε κέικ ;  Απίθανο να γίνει, αλλά ας πούμε ότι συμβαίνει! Και τι το κάνουμε; Το τρίβουμε, προσθέτουμε nutella, ξηρούς καρπούς, ινδοκάρυδο και το μετατρέπουμε έτσι απλά, σε πεντανόστιμα τρουφάκια!

Ευκολάκι έτσι;

 

Τα υλικά είναι μία προσφορά από το κατάστημα «tsik» 

 

Νοσοκομείου 17, Τ.Κ. 50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ.: 2463054625.

Το κατάστημα «tsik» φημίζεται για την ποιότητα των προϊόντων του από το 1979!

 

Υλικά :

  • 600 γρ. κέικ (περίπου 6-7 φέτες)
  • 200 γρ. nutella
  • 250 γρ. καρύδι
  • 50 γρ. ινδοκάρυδο
  • Μαρμελάδα ροδάκινο ή άλλη γεύση

 

Εκτέλεση :

Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας μία – μία τις φέτες του κέικ

 

σε ένα βαθύ σκεύος.

Βάζουμε το καρύδι στο μούλτι

και το θρυμματίζουμε, όχι τελείως σκόνη. Κρατάμε τα 50 γρ. για την επικάλυψη και τα υπόλοιπα 200 τα προσθέτουμε μέσα στο κέικ.

Προσθέτουμε και την nutella

και ζυμώνουμε καλά – καλά το μείγμα.

Τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο μέχρι να σφίξει πολύ το μείγμα για να μπορούμε να το δουλέψουμε.

Σε περίπτωση που μείνει παραπάνω και σφίξει, απλά αφήστε το εκτός ψυγείο να μαλακώσει.

Παίρνουμε μία μικρή ποσότητα από το μείγμα, την δουλεύουμε με τα χέρια μας, κάνουμε μία μικρή μπαλίτσα. Τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο εργασίας ή πιατέλα και τα ξανά βάζουμε στο ψυγείο.

Έχουμε βάλει σε ένα μπολ το καρύδι που κρατήσαμε και σε ένα άλλο το ινδοκάρυδο.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 6-7 κουτ. σούπας μαρμελάδα και την αφήνουμε να ζεσταθεί ελαφρώς. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή με ότι άλλο μας βολεύει βυθίζουμε ανά 2-3 τα μπαλάκια στην μαρμελάδα

να καλυφθούν ολόγυρα, τα ρολάρουμε από όλες τις πλευρές και έπειτα τα βουτάμε στο μπολ με το καρύδι

και τα γυρνάμε να καλυφθεί από όλες τις πλευρές

ή στο μπολ με το ινδοκάρυδο.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα μπαλάκια τρούφας. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγες κουταλιές μαρμελάδα.

Τα βγάζουμε και τα κερνάμε μέσα σε χαρτάκια για σοκολατάκια!

Διατηρούνται σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.

Μπορούμε να τα φτιάξουμε με ότι ξηρό καρπό μας αρέσει, πηγαίνει πολύ και το φιστίκι αυγινής.

 

Καλή επιτυχία !

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο   e–mail:  [email protected] ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team