Αρχική > Slider > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Τούρτα Φερέρο!

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Τούρτα Φερέρο!

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Η απόλυτη τούρτα φερέρο!

Ένας απολαυστικός πειρασμός για τους λάτρεις της σοκολάτας…και όχι μόνο!

Μόνο μία μπουκιά από την υπέροχη αυτή τούρτα είναι αρκετή για να εκπλαγείτε από την γεύση της!

 

 Τα υλικά είναι μία προσφορά από το κατάστημα «tsik»  Νοσοκομείου 17, Τ.Κ. 50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ.: 2463054625.

Το κατάστημα «tsik» φημίζεται για την ποιότητα των προϊόντων του από το 1979!

 

Υλικά :

  • 350 γρ. φουντούκια
  • 750 γρ. νουτέλα
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 30 μπισκότα πτι μπερ
  • 500 γρ. γάλα
  • 4 κρόκους
  • 5 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 3-4 γεμάτες κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 3 βανίλιες

Για τη διακόσμηση:

  • Σιρόπι σοκολάτας
  • Τριμμένα φουντούκια

Εκτέλεση :

 

Λιώνουμε τα 100 γρ. από το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη.

Σπάμε τα φουντούκια στο μούλτι, όχι σκόνη ούτε όμως και μεγάλα κομμάτια, κρατάμε λίγα για την διακόσμηση

, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, θρυμματίζουμε λίγα λίγα τα μπισκότα

και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα φουντούκια.

Προσθέτουμε 3-4 κουταλιές σούπας νουτέλα

, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα. Το ρίχνουμε σε ένα ταψάκι 24-26 εκ. και το στρώνουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού.

Τοποθετούμε το ταψάκι στο ψυγείο να σφίξει η βάση.

Πάμε να φτιάξουμε την κρέμα : Από το γάλα κρατάμε μισό ποτήρι και το υπόλοιπο το βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Στο γάλα που κρατήσαμε λιώνουμε το κορν φλάουρ και προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους

και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά .

Μόλις το γάλα βράσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το κορν φλάουρ, τοποθετούμε πάλι την κατσαρόλα πάνω στο μάτι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια, προσέχοντας να μην κολλήσει. Προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε

ώσπου λιώσουν και να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα για 5-8 λεπτά και την αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη νουτέλα και ανακατεύουμε καλά.

Βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο και στρώνουμε πάνω από την βάση το περιεχόμενο του μίξερ

Ξεφορμάρουμε μετά από 8 ώρες στο ψυγείο και στολίζουμε με σιρόπι σοκολάτας

,τριμμένο μπισκότο και σπασμένα φουντούκια

 

 

Καλή επιτυχία !

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο                          e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team