Αρχική > Slider > Μαγειρεύοντας με την Αρετή – Σοκολατένιο Πασχαλινό Κέηκ!

Μαγειρεύοντας με την Αρετή – Σοκολατένιο Πασχαλινό Κέηκ!

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 Πλούσιο Σοκολατένιο κέικ εμποτισμένο με ζαχαρούχου γάλα, διακοσμημένο με πραλίνα φουντουκιού και πασχαλινά αυγά σοκολάτας!

Μία πολύ ωραία πρόταση αντί του παραδοσιακού τσουρεκιού για να προσφέρουμε στην νονά ή στα βαφτιστήρια μας!

 

 Τα υλικά είναι μία προσφορά από το κατάστημα «tsik» Νοσοκομείου 17, Τ.Κ. 50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ.: 2463054625.

Το κατάστημα «tsik» φημίζεται για την ποιότητα των προϊόντων του από το 1979!

Υλικά :

 

  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 200 ml γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
  • 3-4 κουτ. σούπας κακάο

Για τη διακόσμηση:

  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 50-60 γρ. τρούφα με πράσινο χρώμα
  • μικρά σοκολατένια αυγά

Εκτέλεση :

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου εκτός του ζαχαρούχου το οποίο πρέπει να κρυώσει στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με το μίξερ

μέχρι να αναμειχθούν καλά, να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα. Όσο πιο πολύ το χτυπήσουμε τόσο πιο αφράτο θα βγει το κέικ μας. Ρίχνουμε μέσα και τα αυγά προσθέτοντας 1-1 τη φορά,

και στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα τις βανίλιες και την λιωμένη σοκολάτα

και ανακατεύουμε.

Έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι και το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μίγμα εναλλάξ με το γάλα. Αφήνουμε 5 λεπτά το μίγμα να «σταθεί».

Βρέχουμε 1 κομμάτι λαδόκολλας, το τσαλακώνουμε και ντύνουμε 1 στρογγυλό ταψάκι 26 εκ.

Προσέχουμε η λαδόκολλα να εξέχει από τις άκρες για να αφαιρέσουμε το κέικ πιο εύκολα από τη φόρμα μόλις είναι έτοιμο. Ρίχνουμε το μίγμα , το στρώνουμε

και το ψήνουμε για 55 – 60 λεπτά.

Μόλις ψηθεί, το αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα.

Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε 1 κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Το ανακατεύουμε συνέχεια (προσέχουμε να μην αρπάξει) και προσθέτουμε το κακάο. Αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε να ομοιογενοποιηθούν.

Κάνουμε τρύπες με βελόνα πλεξίματος ή με κάποιο άλλο εργαλείο σε όλο το κέικ όπως φαίνεται στην φωτογραφία

και ρίχνουμε μέσα στις τρύπες το ζαχαρούχο με το κακάο.

Αφήνουμε να το τραβήξει

και  χρησιμοποιώντας τη λαδόκολλα , αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα , μετά βγάζουμε και τη λαδόκολλα και τοποθετούμε το κέικ στη στην πιατέλα που θα το σερβίρουμε.

Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κέικ με πραλίνα φουντουκιού,

ρίχνουμε από επάνω την τρούφα

και διακοσμούμε με τα σοκολατένια αυγουλάκια

και ότι άλλο μας αρέσει!!!

Καλή επιτυχία !

Η συνταγή της Μεγάλης Εβδομάδας θα δημοσιευθεί την Μεγάλη Πέμπτη 25-04-2019.

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο                          e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team