Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μοσχαρίσια μπιφτέκια με κρεμώδη άσπρη σάλτσα μανιταριών!

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μοσχαρίσια μπιφτέκια με κρεμώδη άσπρη σάλτσα μανιταριών!

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Ένα νόστιμο και εντυπωσιακή πιάτο, για όλη την οικογένεια, τρυφερά μοσχαρίσια μπιφτέκια βουτηγμένα σε  άσπρη κρεμώδη σάλτσα μανιταριών που θα σας κάνει να γλύφετε τα  δάχτυλά σας!

Ο κιμάς είναι μία προσφορά από το κρεοπωλείο «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ»,

Δημοκρατίας 87 Τ.Κ.50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ. 2463053611

 

Υλικά :

Για τα μπιφτέκια :

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 αυγό
  • 150 γρ. φρυγανιά
  • ¼ της κούπας γάλα
  • 2 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • Ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτάκι αναψυκτικό σόδα

Για την σάλτσα :

  • 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κούπες ζεστό νερό
  • 1 κύβο βοδινό
  • 2-3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 4-5 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση :

 

Μπιφτέκια : Σε ένα μπολ κουζίνας βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο  ψιλοκομμένο, το αυγό, τα μυρωδικά και όσο φρυγανιά πάρει,

μία κούπα σχεδόν γεμάτη περίπου είναι αρκετή, το γάλα και τα ζυμώνουμε πολύ καλά να ενωθεί το μείγμα. Τα αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC . Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σόδα, βουτάμε τα χέρια μας κάθε φορά και με βρεγμένα χέρια πλάθουμε μεγάλα ισόπαχα μπιφτέκια.

Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο από επάνω, 2 ποτήρια νερό και τα ψήνουμε.

Στη μισή ώρα με 40 λεπτά, γυρνάμε τα μπιφτέκια μας από την άλλη μεριά και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα σβήνουμε τον φούρνο και τα διατηρούμε ζεστά.

Σάλτσα μανιταριών : Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα κομμάτι βρεγμένο χαρτί κουζίνας , κόβουμε το κοτσάνι και ξεφλουδίζουμε με το χέρι ή με την βοήθεια ενός μαχαιριού εξωτερικά όλη την φλούδα του.

Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε μέσα τον κύβο.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2-3 λεπτά. Τα σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε για 5-6 λεπτά ακόμα .

Τα μεταφέρουμε σε ένα σκεύος και σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας. Προσθέτουμε στο τηγάνι το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνουμε το αλεύρι,

τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά και τέλος προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό και ανακατεύουμε .

Προσθέτουμε την μουστάρδα και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά να δέσει η σάλτσα.

Σε περίπτωση που δεν δένει, χρειάζεται αλεύρι, οπότε βγάζουμε με κουτάλα ζωμό σε ένα μπολ, ρίχνουμε 1-2 κουταλιές σούπας ακόμη αλεύρι, το λιώνουμε και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Μόλις δέσει η σάλτσα, το αποσύρουμε από την φωτιά και την διατηρούμε ζεστή.

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με την σάλτσα μανιταριών συνοδευόμενα με πουρέ πατάτας, μακαρόνια ή ρύζι.

 

Καλή επιτυχία !

 

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο                          e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team