Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μεζές μελιτζάνας ρολό με τυριά

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μεζές μελιτζάνας ρολό με τυριά

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Μελιτζάνα ψητή, γεμιστή με τυριά μαγειρεμένη σε σάλτσα ντομάτας ! Ένας νόστιμος και ξεχωριστός μεζές που συνοδεύει τέλεια το τσίπουρο σας! Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο! Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να έχετε την κατάλληλη παρέα!

Τα υλικά είναι μία προσφορά από το κατάστημα ΑΒ FOOD MARKET

Καπετάν Φούφα & Σαγγαρίου 31, Τ.Κ. 50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ.: 2463055070

ΑΒ Food Market, ένα σύγχρονο κατάστημα με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, πάντα με τις προδιαγραφές της ΑΒ. Στο κατάστημά μας θα απολαύσετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά , μεγάλη ποικιλία σε τυριά , γαλακτοκομικά είδη, τρόφιμα και όχι μόνο ! Στο κρεοπωλείο μας έχετε το αποκλειστικό προνόμιο να γνωρίζετε τον παραγωγό του κρέατος που επιλέγετε, αυστηρά από ντόπια κρέατα στις καλύτερες τιμές ! Επιπλέον, στον κάτω όροφο του καταστήματος υπάρχει ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο κρέατος που καθημερινά ετοιμάζει για εσάς ολόφρεσκες παρασκευές! ΑΒ Food Market , μία μοναδική εμπειρία αγορών !

Υλικά :

  • 5-6 μεγάλες μελιτζάνες
  • 250 γρ. τυρί φέτα
  • 200 γρ. τριμμένο γκούντα η άλλο τυρί
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Ρίγανη
  • Μαϊντανός
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Μελιτζάνες :

Διαλέγουμε μεγάλες μελιτζάνες, σφιχτές, χωρίς χτυπήματα.

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες

τις βάζουμε σε σουρωτήρι, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.

Ξεπλένουμε πολύ καλά και τις αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί. Σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα τις αραδιάζουμε, τις περνάμε με ελαιόλαδο

και τις ψήνουμε στον φούρνο περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σάλτσα :

Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε την ντομάτα το αλάτι και το πιπέρι, την ζάχαρη, την ρίγανη και 1 ποτήρι νερό. Χαμηλώνουμε την ένταση κ βράζουμε την σάλτσα 10 λεπτά.

Σε ένα μπολ βάζουμε σπάμε το τυρί φέτα με τα χεριά μας, προσθέτουμε το γκούντα και πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

Παίρνουμε μία μία μελιτζάνα, τοποθετούμε μία κουταλιά από τυριά

και την ρολάρουμε. Κλείνουμε το ρολό μελιτζάνας με οδοντογλυφίδα

και την βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι.

Τα ρολά μελιτζάνας τα τοποθετούμε στο ταψί όχι πολύ σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο

χωρίς ιδιαίτερα μεγάλα κενά μεταξύ τους.

Ρίχνουμε την σάλτσα πάνω από τα ρολά μελιτζάνας και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αν δε τα καλύπτει η σάλτσα,  προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC για 30-35 λεπτά.

Καλή επιτυχία !

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο                          e–mail:  [email protected] ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team