Αρχική > Slider > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κέικ Βερίκοκο με ινδοκάρυδο!

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κέικ Βερίκοκο με ινδοκάρυδο!

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αγαπημένο καλοκαιρινό φρουτένιο κέικ με γλυκόξινη πεντανόστιμη γεύση, θαυμάσια υλικά, συνοδεύει υπέροχα το καφέ!

Το χειμώνα μπορείτε να το φτιάξετε με κομπόστα βερίκοκο ή και ροδάκινο!

Υλικά :

  • 600 γρ. βερίκοκα
  • 1 βιτάμ
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. ινδοκάρυδο
  • 5 αυγά
  • 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 baking powder
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. αμύγδαλο φιλε
  • 200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο
  • 6-7 κουτ. σούπας νερό

 

Εκτέλεση :

Όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο στις αντιστάσεις. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking.

Διαλέγουμε ώριμα βερίκοκα, μαλακά μεν χωρίς χτυπήματα όχι όμως να τα πιάνουμε στο χέρι και να λιώνουν.

Τα πλένουμε καλά, τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε στην μέση αφαιρώντας το κουκούτσι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ να ασπρίσει και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά,

τις βανίλιες και τα δουλεύουμε στο μίξερ για 2-3 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ινδοκάρυδο

και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά  ακόμα μέχρι να γίνει ένα αφράτο και ομοιόμορφο μίγμα. Σταματάμε το μίξερ και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά. Αν το μείγμα μας βγει σφιχτό προσθέτουμε 2-3 κουτ. σούπας γάλα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι ένα ταψάκι διαμέτρου 22 – 24 εκ.

και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κέικ. Βάζουμε τα βερίκοκα ομοιόμορφα βυθίζοντας τα ελαφρώς μέσα στο μείγμα,

όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ

και ψήνουμε το κέικ για 45-50 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς περίπου 10 λεπτά. Στο διάστημα αυτό, βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι την μαρμελάδα με το νερό, ανακατεύουμε στο χαμηλό, ίσα που να ζεσταθεί η μαρμελάδα και να πάρει 1 βράση.

Ρίχνουμε την μαρμελάδα πάνω στο κέικ και με την βοήθεια πινέλου την αλείφουμε στο επάνω μέρος του να γλασαριστεί.

Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.

 

 

Κεράστε το με λικέρ βερίκοκο – ροδάκινο! Δείτε την συνταγή εδώ : https://e-ptolemeos.gr/mageireyontas-me-tin-areti-liker-verikoko-rodakino/

 

Καλή επιτυχία !

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο                          e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team