Αρχική > Slider > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κέικ δίχρωμο βανίλιας – σοκολάτας (μαρμπέ)

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κέικ δίχρωμο βανίλιας – σοκολάτας (μαρμπέ)

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Ένα αγαπημένο κέικ από τα παιδικά μας χρόνια, με φίνο άρωμα και γεύση. Κλασσικό μαμαδίστικο κέικ βανίλιας – σοκολάτας, με πλούσιο αγελαδινό βούτυρο, ιδανικό για το κολατσιό των παιδιών μας στο σχολείο, συνοδεύει ωραιότατα τον καφέ μας όλες τις ώρες!

Φτιάξτε το να μοσχοβολήσει η γειτονιά !

Υλικά :

  • 250 γρ. ​​​​​​​​​​​​ βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά
  • 2 νεροπότηρα ζάχαρη (500 γρ.)
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ¼ ποτήρι γάλα
  • Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 3-4 βανίλιες
  • 4-5 κουτ. σούπας γεμάτες κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Άχνη (πασπάλισμα)

Εκτέλεση :

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για 2-3 λεπτά

 και έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά ή μέχρι να αφρατέψουν. Σταματάμε το μίξερ και ξεκολλάμε από τα τοιχώματα του κάδου το μείγμα.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.

Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι

, τις βανίλιες και το αλάτι. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, και προσθέτουμε εναλλάξ το κοσκινισμένο αλεύρι

και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σε ένα μπολ βάζουμε 6-7 γεμάτες κουτ. σούπας από το μείγμα, προσθέτουμε το κακάο

και τα ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε πολύ καλά μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα, διαμέτρου 26 εκ. και την βάζουμε στον καταψύκτη για 5 λεπτά. Έπειτα την βγάζουμε από τον καταψύκτη και την αλευρώνουμε, τινάζοντας το παραπανίσιο αλεύρι. Ρίχνουμε το μισό από το άσπρο μείγμα προσεχτικά μέσα στην φόρμα και το ευθυγραμμίζουμε με την μαρίζ.

 Αδειάζουμε το σοκολατένιο μείγμα

κυκλικά όπως φαίνεται στην φωτογραφία

και το καλύπτουμε με το υπόλοιπο άσπρο μείγμα.

Με τη βοήθεια ενός κουταλιού κάνουμε κυκλικές κινήσεις μέσα στην φόρμα ώστε να δημιουργηθούν σχέδια.

Ψήνουμε στο φούρνο για 55-60 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.

Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από το φούρνο και το ξεφορμάρουμε με τον ίδιο τρόπο που ξεφορμάρουμε όλα τα κέικ.

 Το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!

 

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο                          e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team