Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή- Γιουβαρλόσουπα

Μαγειρεύοντας με την Αρετή- Γιουβαρλόσουπα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email




subscribe!





Γιουβαρλόσουπα με πατατούλες , καρότα και πλούσιο αυγολέμονο!

Θρεπτική και πεντανόστιμη σούπα για παιδιά και μεγάλους, ιδανική για τον χειμώνα!

 

Το κρέας είναι μία προσφορά από το κρεοπωλείο «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ», 

Δημοκρατίας 87 Τ.Κ.50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ. 2463053611

 

Υλικά :

  • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 1 αυγό
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι για το ζύμωμα και άλλα 100 γρ. για την σούπα
  • 1 κύβο λαχανικών ή κοτόπουλου (προαιρετικά)

Αυγολέμονο :

  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια

Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ κουζίνας βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αυγό, τον μαϊντανό, το φλιτζανάκι με το ρύζι, αλάτι και πιπέρι

και τα ζυμώνουμε πολύ καλά να ενωθεί το μείγμα.

Το αφήνουμε για μίση ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε σχήμα μικρών καρυδιών

και κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μικρά κομμάτια

Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε περίπου 2 λίτρα νερό και μόλις αρχίσει να βράζει τα ρίχνουμε μέσα ένα – ένα τα γιουβαρλάκια. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα

και τον κύβο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Προσθέτουμε και το ρύζι

και μαγειρεύομε για άλλα 15 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε το νερό και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό.

Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά να σταματήσει ο βρασμός της σούπας, μόλις είναι έτοιμη.

Σε αυτό το σημείο, αν δε θέλουμε να κάνουμε αυγολέμονο, στύβουμε 1 μεγάλο λεμόνι μέσα στην κατσαρόλα.

Αυγολέμονο:

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια να αφρατέψουν, προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Παίρνουμε 1 κουτάλα από τον ζωμό της σούπας και ανακατεύοντας συνεχώς την προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα του αυγολέμονου.

Προσέχουμε να ψηθούν τα αυγά στο αυγολέμονο γιατί θα γίνουν κομματάκια. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για άλλες 2 κουτάλες σούπα. Προσθέτουμε το ζεστό αυγολέμονο στη σούπα

ανακινούμε πολύ καλά την κατσαρόλα και σερβίρουμε την σούπα ζεστή σε βαθιά πιάτα, με μπόλικο πιπέρι.

 

Καλή επιτυχία!

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο                          e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Φιλική παρέα συνεορτάζει το ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ, στο κέντρο “ACΤΕΡΙΑ” το 1963 – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 07/04/2021

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μια πολύ δεμένη, φιλική Οικογενειακή παρέα,, αποφάσισε να συνεορτάσει τη μεγάλη γιορτή της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Του ΧΡΙΣΤΟΥ μας στο ...