Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Αρνάκι κοκκινιστό με μακαρόνια σέλινο!

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Αρνάκι κοκκινιστό με μακαρόνια σέλινο!

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Αρνάκι κοκκινιστό με μακαρόνια σέλινο! Ένα πιάτο εξαιρετικά νόστιμο, καθαρά για καλοφαγάδες, σκέτο λουκούμι, λιώνει στο στόμα! Δοκιμάστε μία φορά και πάω στοίχημα πως θα αποθηκευτεί στα αγαπημένα σας!

Το αρνάκι είναι μία προσφορά από το κρεοπωλείο «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ»

Δημοκρατίας 87 Τ.Κ.50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ. 2463053611

Υλικά :

  • 1.200 γρ. αρνί κομμένο σε μερίδες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 5 ντομάτες τριμμένες ή σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού πελτές
  • ½ ποτήρι ερυθρό κρασί
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 1 κύβο κότας
  • 500 μλ νερό
  • 6-7 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Μακαρόνια σέλινο ή χοντρά
  • Κεφαλογραβιέρα τριμμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση :

Πλένουμε το κρέας,

το πατάμε με χαρτί κουζίνας να φύγουν τα υγρά και το αφήνουμε εκτός ψυγείου μισή ώρα πριν το μαγείρεμα. Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας

(περίπου 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά) μέχρι να ροδίσει.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με το κρασί ρίχνοντας το σιγά σιγά.  Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας την κανέλα, τα φύλλα δάφνης, τους κόκκους μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και την αφήνουμε να πάρει βράση για 5-6 λεπτά.

Λιώνουμε το κύβο στο βραστό νερό, προσθέτουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε.

Το φαγητό είναι έτοιμο όταν το αρνάκι μαλακώσει επιθυμητά και μείνει με σάλτσα.

Σε κατσαρόλα θέλει περίπου 1:30 ώρα μαγείρεμα και σε χύτρα ταχύτητας 40 λεπτά. Σκεπάζουμε με το καπάκι να το διατηρήσουμε ζεστό και ετοιμάζουμε τα μακαρόνια.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας τους. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα περιχύνουμε με βούτυρο.

Σερβίρουμε ζεστό το κοκκινιστό αρνάκι με τα μακαρόνια.

Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα πάνω στο κρέας.

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο                          e–mail:  [email protected] ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη