Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Αλμυρή Πατσαβουρόπιτα Μπουρέκι

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Αλμυρή Πατσαβουρόπιτα Μπουρέκι

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Μία πεντανόστιμη πίτα, λύνει τα χέρια και του πιο αρχάριου μάγειρα, μια και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι υλικά έχουμε στο ψυγείο!

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα την πιο νόστιμη αλμυρή πατσαβουρόπιτα, ένα μπουρέκι με τυριά τόσο μαλακό και νόστιμο! Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα μόλις βγει από τον φούρνο ή και την επόμενη ημέρα!

Τα υλικά είναι μία προσφορά από το κατάστημα ΑΒ FOOD MARKET

Καπετάν Φούφα & Σαγγαρίου 31, Τ.Κ. 50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ.: 2463055070

ΑΒ Food Market, ένα σύγχρονο κατάστημα με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, πάντα με τις προδιαγραφές της ΑΒ. Στο κατάστημά μας θα απολαύσετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά , μεγάλη ποικιλία σε τυριά , γαλακτοκομικά είδη, τρόφιμα και όχι μόνο ! Στο κρεοπωλείο μας έχετε το αποκλειστικό προνόμιο να γνωρίζετε τον παραγωγό του κρέατος που επιλέγετε, αυστηρά από ντόπια κρέατα στις καλύτερες τιμές ! Επιπλέον, στον κάτω όροφο του καταστήματος υπάρχει ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο κρέατος που καθημερινά ετοιμάζει για εσάς ολόφρεσκες παρασκευές! ΑΒ Food Market , μία μοναδική εμπειρία αγορών !

  • 400 γρ. φύλλο κρούστας
  • 5 αυγά
  • 350 γρ. κεφαλογραβιέρα αλμυρή (εναλλακτικά 200 γρ. κεφαλογραβιέρα και 150 γρ. μοτσαρέλα)
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 500 γρ. γάλα φρέσκο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • Σουσάμι (άσπρο και μαύρο)

Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC πάνω κάτω αντιστάσεις, λαδώνουμε ένα πυρέξ και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά.

Ανοίγουμε το φύλλο, το κομματιάζουμε ανά δύο (2) φύλλα σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ,  χτυπάμε τα αυγά ένα – ένα, προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τρίβουμε με τα χέρια μας την φέτα και την προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά και το γάλα,

προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα και το πιπέρι και ανακατεύουμε να αναμιχθούν τα τυριά.

Τέλος, ρίχνουμε το φύλλο λίγο – λίγο

και ανακατεύουμε πάλι πολύ για να μουσκέψει καλά. Το αδειάζουμε στο πυρέξ ομοιόμορφα και το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.

πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα

και σουσάμι (άσπρο και μαύρο).

Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.

Μόλις ψηθεί, την αφήνουμε λίγο να χλιαρύνει και την κόβουμε σε κομμάτια.

Καλή επιτυχία !

Δείτε ακόμα :

Αυγοτυρόπιτα : https://e-ptolemeos.gr/magirevontas-tin-areti-avgotiropita/

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο                          e–mail:  [email protected] ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team