Αναμένεται νέα διορθωμένη απόφαση, αλλά το νοσοκομείο είναι ακέφαλο πάνω από δύο μήνες
Κωμικοτραγικά πράγματα συμβαίνουν στο υπουργείο Υγείας σε σχέση με το νοσοκομείο Φλώρινας, το οποίο συνεχίζει να παραμένει ακέφαλο, δύο και πλέον μήνες μετά την αποπομπή του διοικητή Νικολάου Κοτοπούλη, λόγω των «ερασιτεχνικών» χειρισμών.
Ο Γιώργος Χιωτίδης δεν είναι τελικώς – ακόμη τουλάχιστον – ο προσωρινός διοικητής, καθώς η σχετική υπουργική απόφαση αποσύρθηκε, επειδή ήταν «κακογραμμένη» και «έμπαζε», οπότε θα μπορούσε να προσβληθεί. Αφού πρώτα η εν λόγω απόφαση πήρε ΦΕΚ στις 14 Σεπτεμβρίου, εκ των υστέρων το νομικό τμήμα απεφάνθη ότι η απόφαση δεν είναι σωστά γραμμένη και γι’ αυτό πρέπει να εκδοθεί νέα.
Σε επικοινωνία του «e-ptolemeos.gr» με τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ, Γιώργου Κίρκου, μας επιβεβαίωσε ότι υπήρξε μία «λάθος απόφαση», η οποία όμως θα διορθωθεί, καθώς, όπως είπε «η νέα διορθωμένη απόφαση βγαίνει αύριο», οπότε ο διοικητής των διασυνδεομένων νοσοκομείων Μαμάτσειο – Μποδοσάκειο Γ. Χιωτίδης, θα αναλάβει την παράλληλη άσκηση καθηκόντων, ως προσωρινός διοικητής του πολύπαθου νοσοκομείου Φλώρινας. Μένει βεβαίως αυτό να επαληθευτεί.
Η ιστορία της «ακυβερνησίας» του νοσοκομείου Φλώρινας πάει αρκετά μακριά, με μοναδικό υπεύθυνο το υπουργείο που πέφτει από λάθος σε λάθος. Υπενθυμίζεται ότι «έπαυσε» τον Ν. Κοτοπούλη λόγω διοικητικής ανεπάρκειας στις 19 Ιουλίου. Ωστόσο, η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης ήρθε 40 ημέρες μετά, συγκεκριμένα στις 28 Αυγούστου. Όλο αυτό το διάστημα το νοσοκομείο παρέμεινε ακέφαλο. Στη συνέχεια υπήρξε νέα καθυστέρηση στον ορισμό του προσωρινού αντικαταστάτη του απομακρυθέντος διοικητή. Ήρθε επιτέλους με καθυστέρηση η απόφαση ορισμού προσωρινού διοικητή του Γ. Χιωτίδη, η οποία όμως ανακαλείται, ενώ φτάσαμε στο τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, χωρίς ακόμη να αναλάβει διοικητής.
Στο μεταξύ το νοσοκομείο Φλώρινας βρίσκεται σε οριακό σημείο, αφού κουβαλά όλες τις παθογένειες από το παρελθόν, που έχουν όλα τα επαρχιακά νοσοκομεία. Επομένως, η ανάληψη καθηκόντων του νέου διοικητή είναι επιτακτική ανάγκη, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα προβλήματα για επίλυση. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή δεν βγαίνουν ούτε οι εφημερίες της παθολογικής κλινικής.