Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και επισκεπτών κορυφώθηκαν το πρωί της Δευτέρας 27 Ιουλίου οι λατρευτικές εκδηλώσεις στη Φλώρινα προς τιμήν του πολιούχου και προστάτη της πόλης, Αγίου Παντελεήμονα. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όπου τελέστηκαν ο Όρθρος και η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου και του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Ειρηναίου.
Στον εορτασμό παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ζωής, των τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Μεταξύ αυτών ήταν ο βουλευτής Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας και ο δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης.
Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Αγίου Παντελεήμονα, υπογραμμίζοντας την ανιδιοτελή προσφορά του προς τους ασθενείς και τη σταθερότητά του στην πίστη μέχρι το μαρτύριο. Παράλληλα, κάλεσε τους πιστούς να έχουν ως πρότυπο τη θυσιαστική αγάπη και την προσφορά του Αγίου προς τον συνάνθρωπο.
Πριν από την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Ειρηναίος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς, τους εκπροσώπους των αρχών, τους κληρικούς και όσους συνέβαλαν στην προετοιμασία των εκδηλώσεων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους κατοίκους και στους επισκέπτες που συμμετείχαν στις ακολουθίες, με τις οποίες ολοκληρώθηκε ο φετινός εορτασμός του πολιούχου της Φλώρινας.






























