Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Κυριάκο Λωτίδη, Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Βερμίου. Ο ίδιος μίλησε για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τη συμμετοχή των αγροτών στο μπλόκο της Σιάτιστας και όχι μόνο.
Όπως είπε αρχικά: «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε. Μεγάλο μπράβο σε όσους είναι εκει. Το κρύο είναι ανυπόφορο. Δεν θα σταματήσουμε πουθενά. Όλος ο κόσμος είναι μαζί μας. Χθες μοιράζαμε κρεμμύδια στους διερχόμενους οδηγούς και όλοι φαινόταν ότι είναι μαζί μας, εκτός από εξαιρέσεις».
Σχολιάζοντας την απόφαση της δικαιοσύνης να παρέμβει για το κλείσιμο δρόμων, σχολίασε δεικτικά πως «ανακαλύψαμε ότι υπάρχει εισαγγελία στην Ελλάδα. Για τα έκτροπα που ακούμε στην επιτροπή της Βουλής δεν υπάρχει Εισαγγελέας να παρέμβει; Δεν μιλάω για Τέμπη και υποκλοπές…».
Για την ανοιχτή πρόσκληση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να συζητήσουν με τους αγρότες, ο ίδιος σχολίασε πως «από λόγια χορτάσαμε. Όλα αυτά είναι για τα μάτια του κόσμου. Δεν γίνεται να πουλάμε τόσο φθηνά ένα προϊόν και να φτάνει τόσο ακριβά στο σούπερ μάρκετ. Δεν μπορούμε να πουλήσουμε τα προϊόντα μας, υπάρχει πρόβλημα», δηλώνει με αγανάκτηση. Σημειώνει πως πρέπει να παραχθεί το υπερκέρδος από τα σούπερ μάρκετ, λέγοντας πως χρειάζεται να υπάρχει έλεγχος, και κατά πόσο αυτά που πωλούνται ελληνοποιούνται και «βαφτίζονται» ελληνικά.
Τόνισε πως δεν πρέπει να φύγει ο κόσμος από τα χωριά, καθώς ο αγροτικός κόσμος κρατάει την ύπαιθρο. «Δεν υπάρχει κάτι ελληνικό, όλα εισαγόμενα είναι». Αναφέρθηκε και στα προβλήματα των κτηνοτρόφων, αλλά και τον εμβολιασμό που δεν επιτρέπεται να γίνει στην Ελλάδα. Η έλλειψη αμνοεριφίων στην αγορά έχει εκτοξεύσει τις τιμές.
«Υπάρχει έλλειψη λογικής στην κυβέρνηση. Θέλουν όλα να είναι εισαγόμενα. Να αγοράζουν λίγα και φθηνά και να πωλούνται ακριβά. Εισάγουμε πατάτες από έξω, ενώ οι πατάτες της περιοχής μένουν στα αζήτητα», τονίζει με έμφαση, ζητώντας να δοθεί προτεραιότητα στα ντόπια προϊόντα και να γίνονται έλεγχοι στα ξένα, λ.χ. Τούρκικα προϊόντα. Τόνισε, ακόμη, την ανάγκη να τηρούνται οι ευρωπαϊκές δεσμεύσεις.
Τάχθηκε κατά της πολιτικής της κυβέρνησης στα αγροτικά, τονίζοντας πως δεν θέλει τον αγροτικό κόσμο και «εξυπηρετεί συμφέροντα του καρτέλ», τη στιγμή που οι πολίτες αιμορραγούν οικονομικά.
Επεσήμανε πως υπάρχει ανάγκη να ζητηθεί στήριξη όλων των πολιτών της Δ. Μακεδονίας, λέγοντας πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. «Ας μας πει κάποιος πως μπορεί να αλλάξει κάτι και πώς να συγκινηθεί η κυβέρνηση; Για αυτό βγαίνουμε στους δρόμους. Για αυτό και ο κόσμος είναι καθολικά μαζί μας», είπε επίσης. «Δεν καθόμαστε Χριστουγεννιάτικα εκεί για να κάνουμε το χόμπι μας», κατέληξε με αγανάκτηση.

































