Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Κοζάνη: Ξεκίνησε η σύσκεψη φορέων με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέα – Που απέδωσε την αύξηση κρουσμάτων τοπικά, τι είπε για την ιχνηλάτηση και τη συνεργασία με τους δήμους-VIDEO

Κοζάνη: Ξεκίνησε η σύσκεψη φορέων με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέα – Που απέδωσε την αύξηση κρουσμάτων τοπικά, τι είπε για την ιχνηλάτηση και τη συνεργασία με τους δήμους-VIDEO

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στην Κοζάνη βρίσκεται σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος προΐσταται σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των φορέων της περιοχής για την πανδημία. Ο ίδιος αναφέρθηκε στη μη τήρηση μέτρων που έφερε όπως και πανελλαδικά, έξαρση των κρουσμάτων τοπικά, σε κάποιες συρροές που υπήρξαν, ενώ μίλησε στις δηλώσεις του κατά την είσοδο στη σύσκεψη, και για τη συνεργασία με τους δήμους, την ενημέρωση για τα κρούσματα και την ιχνηλάτηση.

Στη σύσκεψη που γίνεται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, συμμετέχουν ο περιφερειάρχης Γ. Κασαπίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Η. Τοπαλίδης, οι δήμαρχοι του νομού, ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ τοπικά Ι. Ρωμιόπουλος, οι διοικητές των νοσοκομείων Μποδοσάκειο και Μαμάτσειο με τους διευθυντές κλινικών, ο ιατρικός σύλλογος.

«Είχαμε ήδη μια πολύ καλή συνάντηση με τον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη και θα έχουμε σύσκεψη με φορείς  για να συζητήσουμε τα θέματα της περιοχής. Οι επόμενες ημέρες και βδομάδες θα είναι κρίσιμες , όχι μόνο εδώ αλλά για όλη την Ελλάδα, αλλά ειδικά εδώ που έχουμε το θέμα αυξημένου αριθμού κρουσμάτων και επιδημιολογικό φορτίο. Έχουμε αύξηση, μέσα στο Lockdown είδαμε τα κρούσματα στην συγκεκριμένη ΠΕ να ανεβαίνουν. Σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση που είναι δίπλα μας, θα συνεχίσουμε τους ελέγχους και σύντομα θα μειώσουμε τα κρούσματα», δήλωσε αρχικά ο κ. Αρκουμανέας.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο είναι ξεχωριστή περίπτωση η ΠΕ Κοζάνης και τι εξήγηση υπάρχει, ο ίδιος απάντησε πως ο ιός δεν κάνει διακρίσεις και η εξήγηση που υπάρχει είναι μια, ότι δεν τηρούνται τα μέτρα όπως προβλέπεται. Επίσης, τόνισε πως έχουν παρατηρηθεί και κάποιες τοπικές συρροές και σε συνεργασία στόχος είναι να περιοριστεί η διασπορά.

Για τη μετάλλαξη που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε πως κάνουν καθημερινά συζητήσεις για να δουν τι είναι και πόσο θα επειρεάσει το εμβόλιο, με βάσει τα όσα ανακοινώνει ο Παγκόσμιος οργανισμός.

Για την ιχνηλάτηση στην περιοχή και κατά πόσο είναι ευχαριστημένοι από τη δουλειά που γίνεται, ο κ. Αρκουμανέας απάντησε πως «η πολιτική προστασία κάνει εξαιρετική δουλειά, και η ΚΟΜΥ, και θα συνεχίσουμε , όταν έχουμε αυξημένο ρυθμό όλα γίνονται πιο δύσκολα. Υπάρχει μια τεράστια πανδημία, όλοι πιεζόμαστε, θέλουμε τη συνεργασία της τοπικής κοινωνίας, για αυτό και η σημερινή συνάντηση».

Απαντώντας για την ανάγκη καλύτερης ενημέρωσης τοπικά, ο κ. Αρκουμανέας απάντησε πως τοπικά υπάρχει ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ και καθημερινά δίνονται τα δεδομένα στην περιφέρεια και από εχθές τα λαμβάνουν αναλυτικά και οι δήμοι, λέγοντας πως υπάρχει θέμα σεβασμού στα προσωπικά δεδομένα, ενώ θα συζητήσουν στο κομμάτι της καλύτερης συνεργασίας με τους δήμους.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εισήγηση του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη στην Ολομέλεια της Βουλής στο Σ/Ν του Υπουργείου Εξωτερικών με τίτλο: «Οργάνωση και λειτουργία Υπουργείου Εξωτερικών, Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και ρύθμιση θεμάτων διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Εισήγηση του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη στην Ολομέλεια της Βουλής στο Σ/Ν του Υπουργείου  Εξωτερικών με τίτλο: «Οργάνωση και ...