Μια βραδιά γεμάτη μουσική, ανθρωπιά και δυνατά μηνύματα προσφοράς χάρισε στο κοινό η συναυλία αγάπης που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, με στόχο τη στήριξη επτά παιδιών, με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οινόης Κοζάνης «ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ» και την Ομάδα Εθελοντών Κοζάνης «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΑΪΡΟΥΣΗΣ», με όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια να διατίθενται αποκλειστικά για την ενίσχυση των παιδιών, μετατρέποντας τη μουσική σε πράξη ουσιαστικής προσφοράς.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, με την αίθουσα να γεμίζει ασφυκτικά και το κοινό να συμμετέχει ενεργά σε μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση.
Ξεχωριστή ήταν η συμβολή της Μαρίας Θεοδωρίδου, η «ψυχή» της διοργάνωσης, η οποία με αφοσίωση και προσωπικό κόπο κατάφερε να ενώσει φορείς, καλλιτέχνες και εθελοντές, μετατρέποντας τη μουσική σε πράξη προσφοράς και αγάπης για τα παιδιά.
Στη σκηνή ξεδιπλώθηκε ένα πολύχρωμο μουσικό μωσαϊκό, με το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, την ερμηνεύτρια Καλλιόπη Βέττα και τους μαθητές του παραδοσιακού συνόλου του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας να χαρίζουν αυθεντικές ερμηνείες, γεμάτες συναίσθημα και παράδοση, δημιουργώντας στιγμές που άγγιξαν βαθιά το κοινό, ενώ τη βραδιά έντυσε μουσικά και το σχήμα των Δημήτριου, Ιωάννη και Συμεών Αποστολίδη, προσθέτοντας δυναμισμό, ρυθμό και μια ζεστή, ζωντανή ενέργεια που απογείωσε το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
«Σήμερα εδώ συναντήθηκαν καλοί άνθρωποι. Συναντήθηκαν η αγάπη και η ανθρωπιά. Αυτά τα χαρακτηριστικά πολλές φορές τα θεωρούμε αυτονόητα, όμως πρέπει να τα αναδεικνύουμε και να συνδράμουμε όπου μπορούμε. Δεν σας κρύβω ότι συγκινήθηκα, τόσο από τις μαγευτικές φωνές των παιδιών όσο και από την Καλλιόπη Βέττα. Εύχομαι όλοι μας να βγάλαμε από μέσα μας ό,τι καλύτερο έχουμε για τον συνάνθρωπο. Παρά τις δυσκολίες της περιοχής, έρχονται καλύτερες ημέρες για τη Δυτική Μακεδονία», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης, έκανε λόγο για μια βραδιά γεμάτη συναίσθημα «τα παιδιά, οι καθηγητές και όλοι οι συντελεστές έφτιαξαν κάτι μοναδικό. Η Μαρία γεμίζει αίθουσες γιατί γεμίζει καρδιές. Είμαστε τυχεροί που την έχουμε. Ευχαριστούμε επίσης ανθρώπους που ήρθαν κοντά μας, όπως ο Γιάννης Σερβετάς και η Βούλα Πατουλίδου».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν τιμητικές βραβεύσεις, με τη Βούλα Πατουλίδου να τιμάται για τη διαχρονική της προσφορά και το παράδειγμα ανθρωπισμού που εκπέμπει, ενώ βραβεύτηκε και ο Γιάννης Σερβετάς.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε μέσα σε θερμό χειροκρότημα, επιβεβαιώνοντας πως όταν μια κοινωνία ενώνεται για καλό σκοπό, η μουσική γίνεται δύναμη αγάπης και ελπίδας.

































