Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Κοζάνη: Εκδικάστηκε η ένσταση του Β. Μόσχου για τις εκλογές στο ΕΒΕ στο Διοικητικό Πρωτοδικείο

Κοζάνη: Εκδικάστηκε η ένσταση του Β. Μόσχου για τις εκλογές στο ΕΒΕ στο Διοικητικό Πρωτοδικείο

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Εκδικάστηκε το πρωί της Παρασκευής 5 Ιανουαρίου 2018 στο Β΄ Τριμελές Τμήμα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κοζάνης η ένσταση του συνδυασμού «Επιχειρηματικός Δρόμος», ενάντια στο αποτέλεσμα των εκλογών του ΕΒΕ Κοζάνης, που πραγματοποιήθηκαν στις 10-11 Δεκεμβρίου.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στο ακροατήριο, οι δύο αντίδικες πλευρές, δηλαδή του επικεφαλής του ενιστάμενου συνδυασμού «Επιχειρηματικός Δρόμος» Βασίλη Μόσχου και του επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονο Επιμελητήριο» και νέου προέδρου Νίκου Σαρρή, εξέθεσαν τις θέσεις τους μέσω των δικηγόρων τους. Το δικαστήριο αφού άκουσε τις δύο πλευρές, μετά και από τις διευκρινήσεις που ζήτησε επί των ισχυρισμών τους, επιφυλάχτηκε να εκδώσει την  ετυμηγορία του στο αμέσως επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με το νόμο η απόφαση πρέπει να εκδοθεί εντός δεκαπέντε ημερών.

Με την ένσταση που κατέθεσε ο συνδυασμός του Β. Μόσχου, διεκδικεί την 3η έδρα από την τελευταία κατανομή, την  οποία υποστηρίζει ότι έχασε για 0,03%, δηλαδή για το 1/10 της ψήφου, πολύ περισσότερο που υπήρξε διαφορά μεταξύ πρώτης και δεύτερης κατανομής. Ειδικότερα, όπως ανέφερε η δικηγόρος Παρασκευή Κτενίδου, «ζητάμε την ακύρωση 26 ψηφοδελτίων του συνδυασμού «Σύγχρονο Επιμελητήριο», πράγμα που θα ορίσει εκ νέου τον αριθμό των εγκύρων ψηφοδελτίων, θα αλλάξει το εκλογικό μέτρο και θα υπάρξει ανακατανομή των εδρών. Δεδομένου ότι η διαφορά για την 3η έδρα ήταν πολύ μικρή και επειδή μπορεί να οφείλεται ακόμη και σε ανθρώπινο λάθος, καταθέτουμε την ένσταση και ζητούμε από το δικαστήριό σας να την εξετάσει». Υποστήριξε ακόμη ότι τα 26 ψηφοδέλτια, των οποίων ζητείται η ακύρωση, έφεραν αντί για σταυρό διάφορα σύμβολα, όπως αστερίσκους κ.λ.π., γεγονός που τα καθιστά άκυρα.

Παίρνοντας το λόγο ο συνήγορος του συνδυασμού «Σύγχρονο Επιμελητήριο», Κώστας Τζιούτζιας, υπογράμμισε ότι «καταθέτουμε αντένσταση επί της ένστασης, ζητώντας να απορριφθεί ως «απαράδεκτη», καθώς, υποστήριξε ότι «δεν στρέφεται κατά όλων των εκλεγμένων και όλων των επιλαχόντων, πράγμα που αντίκειται στη νομολογία. Πρόσθεσε ακόμη ότι σε περίπτωση που δεν απορριφθεί ως απαράδεκτη η ένσταση, τότε ζητάμε κι’ εμείς την ακύρωση 26 ψηφοδελτίων του συνδυασμού «Επιχειρηματικός Δρόμος». Από την πλευρά της η συνήγορος του συνδυασμού «Επιχειρηματικός Δρόμος» ζήτησε με τη σειρά της να απορριφθεί ως «απαράδεκτη» η αντένσταση, ενώ υποστήριξε ότι τα 26 ψηφοδέλτια που επικαλείται η αντίδικη πλευρά είναι έγκυρα».

Στο δικαστήριο παρέστησαν ο Νίκος Σαρρής, ο Βασίλης Μόσχος, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανάπτυξης Επιμελητήριο», Γιάννης Μητλιάγκας, ο νέος γενικός γραμματέας του ΕΒΕ Ευθύμιος Χασιώτης και νεοκλεγέντες σύμβουλοι. Η απόφαση αναμένεται στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες, όπως προαναφέρθηκε, ενώ το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, καθώς στην περίπτωση που γίνει δεκτή η ένσταση, αλλάζουν οι συσχετισμοί στη νέα διοίκηση του ΕΒΕ και ανατρέπονται τα πάντα, αφού ο συνδυασμός του Ν. Σαρρή δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία, που του έδωσε το επίσημο αποτέλεσμα της Εφορευτικής Επιτροπής.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας