Την Κοζάνη επισκέπτεται σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών Γιώργος Κώτσηρας, στο πλαίσιο των επισκέψεων των Κυβερνητικών στελεχών στη Δυτική Μακεδονία ενόψει της ΔΕΘ. Ο κ. Κώτσηρας ξεκίνησε τις επαφές του με επίσκεψη και συναντήσεις στα ΚΤΕΛ Κοζάνης, όπου και συζήτησε τα προβλήματα του κλάδου, τόσο για τις υπεραστικές όσο και για τις αστικές μεταφορές.
Ο πρόεδρος των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Ν. Κοζάνης Νίκος Μπατσίλας, λαμβάνοντας το λόγο τόνισε πως πρόκειται για το μεγαλύτερης δυναμικότητας υπεραστικό ΚΤΕΛ στην Δυτική Μακεδονία, με μεγάλες εγκαταστάσεις και έναν στόχο οχημάτων που φτάνει τα 130 οχήματα. «Δουλειά μας είναι η μεταφορές προσώπων και δεμάτων, κυρίως όμως δουλειά μας είναι να ενώνουμε τον κόσμο από τα χωριά στα αστικά κέντρα, να τον πηγαίνουμε από τα χωριά στα Κέντρα Υγείας, να πηγαίνουμε τους μαθητές στα σχολεία…».
Λόγω του διαγωνισμού απελευθέρωσης του συγκοινωνιακού έργου, ένα ζήτημα που απασχολεί κατά κόρον τον συγκοινωνιακό κλάδο, ο κ. Μπατσίλας σημείωσε πως δηλώνουν «παρών» και είναι έτοιμοι να καταθέσουν τον φάκελο, ώστε όπως είπε να είναι αυτοί που θα εκτελούν το έργο την επόμενη ημέρα.
Ο υπουργός Γιώργος Κώτσηρας σημείωσε πως η επιλογή παρουσίας στα ΚΤΕΛ Κοζάνης ήταν συνειδητή, σημειώνοντας πως έγιναν συναντήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα στο υπουργείο με τα ΚΤΕΛ Κοζάνης, λόγω των νέων συνθηκών που δημιουργεί ο διεθνής διαγωνισμός. «Για εμάς η λειτουργία των ΚΤΕΛ είναι συνδεδεμένη αναντίρρητα με την εξυπηρέτηση κάθε οικογένειας της ελληνικής κοινωνίας, ειδικότερα σε περιοχές που η παρουσία των ΚΤΕΛ είναι σημαντική. Θέλουμε να βοηθήσουμε στην ομαλή λειτουργία, ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετούν τους πολίτες», σημείωσε ο υπουργός. Συνεχάρη τα ΚΤΕΛ για τη στάση τους και το ενδιαφέρον που δείχνουν για την εξυπηρέτηση του πολίτη. «Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, είμαστε εδώ και το δείξαμε όποτε χρειάστηκε», κατέληξε.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν μεταξύ άλλων οι βουλευτές ΝΔ Μιχάλης Παπαδόπουλος και Στάθης Κωνσταντινίδης , ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Νίκος Λυσσαρίδης, ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Αστικών Κοζάνης Θεόδωρος Μιχαηλίδης κ.α.


Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών Στέλιος Σακαρέτσιος σημείωσε πως ο κλάδος των ΚΤΕΛ εξυπηρετεί το συγκοινωνιακό έργο εξαιρετικά αποτελεσματικά εδώ και δεκαετίες, ενώ εξήρε το έργο των ΚΤΕΛ , για τον εκσυγχρονισμό τους στο κομμάτι της τηλεματικής, τόνισε ότι εξυπηρετούν έναν κοινωνικό σκοπό. Για τους επικείμενους διαγωνισμούς, σημείωσε ότι πρόκειται για μια εκκρεμότητα δεκαετιών λόγω ευρωπαϊκού κανονισμού, τονίζοντας πως υπάρχει ανταπόκριση. Έγινε διαβούλευση ώστε ο κλάδος να ενσωματώσει ότι χρειάζεται προκειμένου να συνεχίζουν να υπηρετούν την αποστολή τους, προς όφελος της κοινωνίας όπως σημείωσε.
Ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και πρόεδρος του σταθμού Μακεδονία Θεσσαλονίκης Ι. Λάμπρου σημείωσε ότι τα ΚΤΕΛ είναι ένας αξιόπιστος φορέας εκτελώντας μεταφορές εδώ και 70 χρόνια, με αυτοτροφοδοτούμενο σύστημα. Τόνισε πως λόγω ερημοποίησης ενδονομαρχιακά να στηριχθούν οι συγκοινωνίες, ενώ σήμερα τα ΚΤΕΛ είναι στη φάση εναρμόνισης με την οδηγία, ετοιμάζοντας φακέλους.
ρεπορτάζ: Ζήσης Πιτσιάβας
Κείμενο: Βάσω Σάφη






























