Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Κώστας Μουσουρούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο: «Δεν είναι αναπτυξιακό παραμύθι το master plan- Οι λιγνιτικές περιοχές έχουν βρεθεί στο επενδυτικό επίκεντρο- Κανείς δεν αποκλείεται»

Κώστας Μουσουρούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο: «Δεν είναι αναπτυξιακό παραμύθι το master plan- Οι λιγνιτικές περιοχές έχουν βρεθεί στο επενδυτικό επίκεντρο- Κανείς δεν αποκλείεται»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

«Το master plan δεν είναι ένα αναπτυξιακό παραμύθι», υποστήριξε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, ο Συντονιστής για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Κώστας Μουσουρούλης, τοποθετούμενος στη συνεδρίαση του σώματος που είναι σε εξέλιξη.

Ο κ. Μουσουρούλης τόνισε πως οι πρώτες ενδείξεις έχουν αποτυπωθεί καθώς «οι λιγνιτικές περιοχές έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος τόσο από Ελλάδα όσο και από εξωτερικό».

Απαντώντας σε όσους έχουν χαρακτηρίσει «βίαιη» την απολιγνιτοποίηση σημείωσε πως «με όσα ισχύουν με τη φθίνουσα πορεία που έχει πάρει ο λιγνίτης κάτι τέτοιο δεν ισχύει».

Παράλληλα ο Συντονιστής του ΣΔΑΜ, προλαβαίνοντας ουσιαστικά μία από τις SOS ερωτήσεις της ημέρας διαμήνυσε πως καμία περιοχή δεν αποκλείεται μιας και «με τα εδαφικά σχέδια θα αποτυπωθούν τα εδάφη που επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα. Για την αποκατάσταση της ισορροπίας υπάρχουν εργαλεία όπως το ΠΕΠ, το εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης 2021-2025 που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των περιοχών αυτών».

Σε ότι έχει να κάνει με το χρονοδιάγραμμα η χώρα μας σύμφωνα με τον κ. Μουσουρούλη, βρίσκεται αρκετά μπροστά από τις υπόλοιπες 108 περιφέρειες της Ευρώπης που βρίσκονται σε ανάλογο καθεστώς μετάβασης και κάλεσε όλους τους φορείς να συμβάλλουν στην αξιοποίηση κάθε ευρώ που είναι διαθέσιμο: «Πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα και να έχουμε πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα σε θέσεις εργασίας και ανάπτυξης».

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Πως θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 21/1 τα σχολεία στο Δήμο Εορδαίας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ενημερώνουμε ότι οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Εορδαίας, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πτολεμαΐδας, το ...