Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Κόκκινο που βαθαίνει- Στα ύψη η θετικότητα των τεστ στην Π.Ε. Κοζάνης- Τρομάζουν τα νούμερα σε χωριά με λίγους κατοίκους

Κόκκινο που βαθαίνει- Στα ύψη η θετικότητα των τεστ στην Π.Ε. Κοζάνης- Τρομάζουν τα νούμερα σε χωριά με λίγους κατοίκους

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Κόκκινο με απόχρωση «βαθύ κόκκινου». Έτσι περιγράφουν στον «Π» την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Π.Ε. Κοζάνης, άνθρωποι που διαχειρίζονται καθημερινά τα στοιχεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην περιοχή, η οποία γλίτωσε τα μέτρα πολύ αυξημένου κινδύνου μάλλον κατά τύχη.

Οι αριθμοί των τελευταίων ημερών, προκάλεσαν ηχηρό κρότο και δεν ήταν λίγοι αυτοί που περίμεναν πως η Π.Ε. Κοζάνης θα περάσει ξανά σε ένα σκληρό Lock down, όπως ισχύει σε πολλές περιοχές τη χώρας.

Μάλιστα τα ανησυχητικά στοιχεία δεν είχαν να κάνουν μόνο με τον υψηλό δείκτη καταγραφής κρουσμάτων, αλλά και με τη θετικότητα των τεστ, η οποία ξεπερνάει κατά πολύ το επιτρεπτό όριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» το ποσοστό θετικότητας έφτασε στις αρχές της εβδομάδας μέχρι και το 7%, όταν το όριο δεν είναι πάνω από 4%, στοιχείο που ταρακούνησε κυριολεκτικά τους αρμόδιους φορείς.

Μάλιστα το συγκεκριμένο ποσοστό κινείται σε ένα μέσο όρο άνω του 5% με αυξητικές τάσεις, όλες τις τελευταίες ημέρες, ενώ ξεκάθαρα τα στοιχεία δείχνουν περιπτώσεις ατομικής ευθύνης και μη τήρησης των μέτρων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, της εμφάνισης πολλών κρουσμάτων σε χωριά των Δήμων Κοζάνης και Εορδαίας, όπου οι κάτοικοι είναι λίγοι έως ελάχιστοι, ο αριθμός των μολύνσεων όμως είναι άκρως δυσανάλογος.

Το καμπανάκι κινδύνου έχει χτυπήσει για τα καλά στους υγειονομικούς φορείς, με τα Νοσοκομεία ναι μεν να έχουν περιθώριο στις κλίνες covid, Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο όμως έχουν αυξήσει τις τελευταίες ημέρες των αριθμό νοσηλειών, παρακολουθώντας παράλληλα με προβληματισμό τη συνεχή αύξηση των κρουσμάτων.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ξεκινάει από αύριο η μεταφορά ασθενών από την Παθολογική του Μαμάτσειου στη «Euromedica» – Λ. Πελτέκης (επιστημονικός Δ/ντης): «Συστράτευση για το κοινό καλό» -VIDEO από το Top Channel

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ξεκινάει από αύριο Τετάρτη η αποσυμφόρηση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, μιας και μετά από σχετική σύμβαση που υπογράφηκε ...