Τεράστια διαφορά σε ύψη βροχής από την κακοκαιρία «Ιανός» το 2020 σε σχέση με την κακοκαιρία «Daniel», προκύπτει σε γράφημα του meteo.gr που παρουσιάζει και αναλύει ο Καθηγητής Φυσικών Καταστροφών Κώστα Συνολάκης.
Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ μιλάει για την τεράστια διαφορά στη βροχόπτωση από τον «Ιανό» στον «Daniel».
«Το εν λόγω φαινόμενο συμβαίνει κάθε 100 χρόνια μπορεί και παραπάνω. Μπορεί να είναι και η κακοκαιρία των 1000 χρόνων. Το ζητούμενο είναι αν θα έχουμε και άλλες τέτοιες εκπλήξεις μπροστά μας», σημείωσε ο ίδιος.
Ακόμη έθεσε δύο ζητούμενα σήμερα, το ένα είναι η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και το δεύτερο η διαχείριση της κρίσης, τονίζοντας πως πρέπει να δούμε από την αρχή τη διαχείριση του θεσσαλικού κάμπου.