Η Ε.Π.Σ. Κοζάνης έχει να περηφανεύεται για πολλά πράγματα σε σχέση με τις άλλες ενώσεις. Ένα από αυτά είναι ότι αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της σαν επόπτριες αρκετές θηλυκές παρουσίες και μάλιστα πολύ όμορφες. Μια από αυτές είναι η Κατερίνα Φραντζοπούλου. Η σαγηνευτική επόπτρια που πέρα από επόπτης στην Ε.Π.Σ. Κοζάνης είναι zumba και piloxing instructor, όπου και αν βρίσκεται κερδίζει ευνοϊκά σχόλια. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί της για την παρουσία στα γήπεδα ποδοσφαίρου και μας είπε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.
Ερ.: Η πρώτη επαφή σου με το ποδόσφαιρο πότε ήταν; Πως και πότε ήρθατε σε επαφή με τον αρχιδιαιτητή κ. Τσιμεντερίδη;
Κ.Φ.: θυμάμαι γενικότερα ότι μου άρεσε πάρα πολύ το ποδόσφαιρο. Από μικρή ήθελα να πηγαίνω στο γήπεδο και να παρακολουθώ αγώνες. Στα 16 μου αποφάσισα να γραφτώ σε τοπική γυναικεία ομάδα όπου έμεινα μέχρι τα 18 μου. Όταν πήγα να σπουδάσω στη Θεσσαλονίκη κ λόγο του ότι δεν βρήκα κάποια ομάδα να ασχοληθώ αποφάσισα μέσα από μια συζήτηση να ακολουθήσω το κομμάτι της διαιτησίας. Έτσι πήγα στο Σ. Δ. Θεσσαλονίκης και ονομάστηκα διαιτητής το 2011. Το 2012 λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων πήρα μεταγραφή στην Ε.Π.Σ. Κοζάνης. Έτσι ήρθα σε επαφή με τον κ. Τσιμεντερίδη.
Ερ.: Το πρώτο σου παιχνίδι το θυμάσαι;
Κ.Φ.: Φυσικά και τον θυμάμαι τον πρώτο μου αγώνα. Ήταν αρχές του 2012 στη β’ ερασιτεχνική κατηγορία. Ροδιανή-Τσοτύλι με διαιτητή τον Τσιμεντερίδη τον Σταύρο. Είχα πάρα πολύ άγχος αλλά με το που μπαίνεις στο γήπεδο και γίνονται οι πρώτες φάσεις σου φεύγει. Γενικότερα δεν υπήρχαν εντάσεις ούτε είχα κάποιο θέμα με βοήθησε το παιχνίδι και το γεγονός ότι είχα καλό διαιτητή.
Ερ.: Πρόσφατα είχαμε αλλαγές στα τεστ. Πιστεύεις ότι είναι δίκαιο οι γυναίκες να έχουν τους ίδιους χρόνους με τους άντρες;
Κ.Φ.: Φυσικά. Καταρχάς δεν διανύουν ούτε άλλες αποστάσεις ούτε τρέχουν με άλλη ταχύτητα οι γυναίκες. Στο γήπεδο κάνουμε ακριβώς το ίδιο πράγμα, τρέχουμε σύμφωνα με τον προτελευταίο αμυντικό και όταν σταματήσει αυτός τότε σταματάμε. Δεν λέει κανείς ότι οι γυναίκες πρέπει να τρέξουν λιγότερο.
Ερ.: Δεν φοβήθηκες ότι θα χάσεις από τη θηλυκότητά σου αν ασχοληθείς με μπάλα;
Κ.Φ.: Να κι ένα στερεότυπο… Ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό κάτι τέτοιο ούτε σαν παίκτρια ποδοσφαίρου ούτε σαν διαιτητής. Έξαλλου πιστεύω πως το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα όπως το μπάσκετ το βόλεϊ και το χάντμπολ.. Κανείς δεν λέει ότι το άθλημα αυτό απευθύνεται μόνο σε άντρες!
Ερ.: Το πιο… κουφό που άκουσες από την κερκίδα, ποιο ήταν; (πάνε πλύνε κανένα πιάτο φτιάξε κανένα παστίτσιο , πρόταση γάμου …)
Κ.Φ.: Το πιο κουφό… Χμμμ είναι πάρα πολλά αυτά που ακούω 4 χρονιά τώρα.. Θυμάμαι μια φορά που κάποιος μου φώναζε να κάνω τα στραβά μάτια στα οφ-σάϊντ και θα τα βρούμε στα σφηνάκι… Η που έκανα γκάλοπ για το χρώμα των μαλλιών μου..
Ερ.: Στις κοπέλες που θέλουν να ασχοληθούν, τι θα έλεγες;
Κ.Φ.: Η διαιτησία είναι ένα πολύ όμορφο ταξίδι και αν αγαπάς το ποδόσφαιρο αξίζει να το κάνεις. Μην το κάνεις ούτε για τη φήμη ούτε για τα χρήματα… Καν το επειδή το αγαπάς.. Στη διαδρομή θα μάθεις πολλά.. Θα γνωρίσεις κόσμο, θα δικτυωθείς, θα μάθεις μέχρι που μπορείς να φτάσεις και ποιες είναι οι αντοχές σου!
Ερ.: Έφτασες ποτέ στο σημείο να πεις τα παρατάω;
Κ.Φ.: Το να ασχοληθώ με τη διαιτησία ήταν καθαρά δική μου επιλογή.. Μπαίνοντας σε αυτόν τον χώρο ήξερα τι πρόκειται να αντιμετωπίσω… Σαφώς και στους πρώτους αγώνες με διακατείχε το άγχος και ο φόβος μην κάνω κάποιο λάθος, εννοείται πως έχω ακούσει αρνητικά σχόλια άλλα σε καμία περίπτωση ειδικά τώρα δεν μου πέρασε κάτι τέτοιο από το μυαλό.
Ερ.: Θέλεις να έρχονται οι δικοί σου να σε βλέπουν όταν αγωνίζεσαι;
Κ.Φ.: Δεν έχω πρόβλημα στο να έρθουν να με δουν, είναι ένα γεγονός το οποίο δεν με επηρεάζει στο παιχνίδι μου. Προτιμώ όμως όταν έρχονται να είναι σε πιο απομονωμένες θέσεις για να μην επηρεάζονται αυτοί από τα σχόλια της κερκίδας.
Ερ.: Σε ενδιαφέρει να εξελιχθείς σε ανώτερες κατηγορίες;
Κ.Φ.: Φυσικά και θα με ενδιέφερε. Ήδη έχω καταφέρει να παίξω σε εθνική κατηγορία (Β’ εθνική γυναικών) αλλά σίγουρα δεν μου φτάνει αυτό. Θα ήθελα να φτάσω ακόμα ψηλότερα γι αυτό και συνεχίζω την εντατική προσπάθεια σε ότι έχει να κάνει με κανονισμούς και προπονήσεις για να είμαι έτοιμη για τα τεστ.
Ερ.: Μπορεί μια γυναικεία 3αδα να φέρει εις πέρας αγώνα στην ΕΠΣ;
Κ.Φ.: Σαφώς και θα μπορούσε, άλλωστε έχει συμβεί σε ερασιτεχνικό επίπεδο πριν λίγα χρόνια να οριστεί γυναικεία τριπλέτα. Άποψη μου είναι πως δεν υπάρχει καμία διαφορά σε σχέση με τους άντρες τόσο σε θέμα φυσικής κατάστασης όσο και σε θέμα κανονισμών. Εξάλλου πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να βρίσκονται σε έναν τέτοιο αγώνα. (γέλια)
Ερ.: Ποια είναι η Κατερίνα Φραντζοπούλου εκτός γηπέδων;
Κ.Φ.: Είμαι μια κοπέλα όπως όλες οι άλλες. Σπούδασα στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και φέτος αποφοίτησα και από το τμήμα φυσικοθεραπείας.. Αυτήν την στιγμή δουλεύω σαν γυμνάστρια, είμαι zumba και piloxing instructor και κάνω ενόργανη γυμναστική σε κορίτσια ηλικίας 3-9 ετών. Πρόσφατα παντρεύτηκα, ζω με τον άντρα μου στο σπίτι μας στην Πτολεμαΐδα συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω στην καθημερινότητα μου.