Αρχική > Slider > Καταδικάστηκαν οι τρεις από τους τέσσερις διευθυντές της ΔΕΗ για το εξασθενές χρώμιο στα νερά του Ελλησπόντου

Καταδικάστηκαν οι τρεις από τους τέσσερις διευθυντές της ΔΕΗ για το εξασθενές χρώμιο στα νερά του Ελλησπόντου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Καταδικαστική απόφαση έβγαλε πριν από λίγο το δικαστήριο για τρεις από τους τέσσερις διευθυντές  της ΔΕΗ για το θέμα του εξασθενούς χρωμίου, στα νερά του Ελλησπόντου.

Το δικαστήριο ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή με τις αγορεύσεις των δικηγόρων και εισαγγελέα και η ποινή που υπέβαλε στο δικαστήριο είναι η εξής: Αθώος κρίθηκε ο νυν διευθυντής ορυχείου Νοτίου Πεδίου Οδυσσέας Σούλης  και ένοχοι οι τρεις, προηγούμενοι διευθυντές. Στους  κ.κ. Γιάννη Ιωακείμ και Κώστα Θεοδωρίδη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και στον Στέργιο Παπατέρπο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών. Όλες οι ποινές είναι με αναστολή και για όλες ασκήθηκε έφεση από τους καταδικασθέντες διευθυντές της ΔΕΗ.

Θυμίζουμε πως στη δικαιοσύνη είχαν προσφύγει  οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων το 2013 – οπότε και εντοπίστηκε το πρόβλημα – Αγίου Δημητρίου Θεοχάρης Πεχλιβανίδης και Ρυακίου Ελένη Σιαμίδου. Το εξασθενές χρώμιο είχε εντοπιστεί κατόπιν μετρήσεων που διενήργησε η ΔΕΥΑΚ, η οποία στις 23 Απριλίου 2013 ενημέρωσε τις Τοπικές Κοινότητες. Η μήνυση κατατέθηκε κατά παντός υπευθύνου στις 30 Απριλίου 2013 και ακολούθησε εισαγγελική έρευνα για τυχόν ευθύνες και γιατί δεν ελήφθησαν τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να προστατευτεί ο υδροφόρος ορίζοντας. Στην προηγούμενη συνεδρίαση οι τέσσερις διευθυντές είχαν υποστηρίξει ότι  τηρούσαν τους περιβαλλοντικούς όρους .

 

 

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη