Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Κασαπίδης για αιολικά Νυμφαίου: «Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να σταματήσουμε το έργο»- Τι ζήτησε η αντιπολίτευση από τον Περιφερειάρχη

Κασαπίδης για αιολικά Νυμφαίου: «Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να σταματήσουμε το έργο»- Τι ζήτησε η αντιπολίτευση από τον Περιφερειάρχη

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email«Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να αποτρέψουμε την δημιουργία του αιολικού στο Νυμφαίο», τόνισε ο Γιώργος Κασαπίδης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, ζητώντας παράλληλα τον πλήρη φάκελο με το ιστορικό του έργου και τις αδειοδοτήσεις που δόθηκαν.

«Είναι ειλημμένη η απόφασή μας, άρα δεν κάνουμε διάκριση σε καμία περίπτωση. Το έχω θέσει το θέμα για το ειδικό χωροταξικό των ΑΠΕ. Είμαστε αντίθετοι, έχω μιλήσει και ο ίδιος με τους κατοίκους και είμαστε ουσιαστικά στο πλευρό τους», είπε ο Περιφερειάρχης.

Η συζήτηση ξεκίνησε μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης ώστε να παρθεί απόφαση για μη διέλευση μηχανημάτων της εταιρείας του έργου, εφόσον αύριο το δικαστήριο της Φλώρινας άρει την απόφαση για προσωρινή διαταγή παύσης εργασιών στην περιοχή.

«Υπήρξαν σοβαρές ελλείψεις και αστοχίες για το συγκεκριμένο έργο, να δούμε όλο το φάκελο», τόνισε σε σημείο της τοποθέτησής του ο Περιφερειάρχης.

Να παρθούν πίσω οι άδειες διέλευσης των οχημάτων και να λάβει πολιτική απόφαση το περιφερειακό συμβούλιο ώστε να είναι καλυμμένες όλες οι υπηρεσίες, ζήτησε η Γεωργία Ζεμπιλιάδου, ενώ στο ίδιο κύματος κινήθηκαν και οι υπόλοιποι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ζητώντας μάλιστα από τον Περιφερειάρχη να δώσει το παρόν στο Νυμφαίο αύριο ώστε να σταματήσει κάθε προσπάθεια για την εκτέλεση εργασιών.

Παράλληλα η κα Ζεμπιλιάδου ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο πως η συγκεκριμένη εταιρεία είχε αρνητική γνωμοδότηση για το έργο από τη ΡΑΕ και στη συνέχεια έκανε κατάτμηση σε 2 έργα, ώστε να λάβει θετικές γνωμοδοτήσεις.

Στη συζήτηση πάντως ακούστηκε πως υπήρξαν θετικές γνωμοδοτήσεις το 2012 από το Δ.Σ. Αμυνταίου για το συγκεκριμένο έργο, με τον Περιφερειάρχη μάλιστα να ζητά από τον τότε Πρόεδρο του σώματος, Γιάννη Λιάση, να δώσει περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό.

Ο Γιάννης Λιάσης, σημείωσε πως τα δεδομένα τότε ήταν διαφορετικά και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε βάση των θετικών γνωμοδοτήσεων των τοπικών συμβουλίων Νυμφαίου και Αετού.

«Τώρα έχουμε νέα επιστημονικά δεδομένα και τέτοια έργα μας έχουν περικυκλώσει», τόνισε ο Γιάννης Λιάσης.

Στη συζήτηση το λόγο έλαβε και ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Γιάννης Κιοσές, ενημερώνοντας το σώμα πως το Δ.Σ. Αμυνταίου ενέκρινε την εγκατάσταση του έργου και τον Οκτώβριο του 2019 «και τώρα γίνονται προσφυγές».

Λίγο αργότερα το λόγο έλαβε ο Γιάννης Στρατάτης, ο οποίος μετέφερε επικοινωνία του με τον Δήμαρχο Αμυνταίου, με τον κ. Μπιτάκη να σημειώνει πως το Δ.Σ. γνωμοδότησε απλώς την τροποποίηση για την τοποθέτηση τεσσάρων(4) αντί έξι(6) ανεμογεννητριών.

«Να βγει μπροστά ο Δήμος και να πάρει πίσω την απόφασή του, όχι να πάμε πέρα δώθε τις αποφάσεις», σημείωσε ο Περιφερειάρχης ζητώντας απ’ όλους να μη δείχνουν την νυν περιφερειακή αρχή ως υπεύθυνη για αποφάσεις που λήφθηκαν πριν την ανάληψη των καθηκόντων της:

«Εμείς θα είμαστε μαζί με τους κατοίκους, μίλησα μαζί τους αλλά χωρίς να λαϊκίζουμε και λέγοντάς τους την αλήθεια».

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

«ΟΧΙ» του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας στις ΜΠΕ για έξι Φωτοβολταϊκούς σταθμούς

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στη συνεδρίαση που έγινε την Παρασκευή μέσω τηλεδιάσκεψης, το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας κλήθηκε να γνωμοδοτήσει για έξι μελέτες ...