Τη λειτουργία νέου καρδιογκολογικού ιατρείου στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης ανακοίνωσαν σήμερα ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής Στυλιανός Λαμπρόπουλος, ο διοικητής του Νοσοκομείου Στέργιος Γκανάτσιος και ο Ογκολόγος Παθολόγος Δημήτρης Βαλούκας.
Πρόκειται για το πρώτο, ίσως, καρδιοογκολογικό ιατρείο στη Βόρεια Ελλάδα, όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Λαμπρόπουλος, εκφράζοντας την μεγάλη ικανοποίησή του για τη δημιουργία και λειτουργία του εργαστηρίου. Όπως εξήγησε ίδιος, το ιατρείο θα ασχολείται κατά βάση με ογκολογικούς ασθενείς που παρουσιάζουν προβλήματα επιπλοκών από τη χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία, από τη σκοπιά του Καρδιολόγου.
Ο κ. Λαμπρόπουλος επεσήμανε, μάλιστα πως το Νοσοκομείο διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και μπορεί να ανταποκριθεί στις εξετάσεις (όπως είναι οι βιοδείκτες αλλά και ο υπέρηχος). «Θα είναι μια πολύ μεγάλη βοήθεια για τους ογκολογικούς ασθενείς μας που πάσχουν από καρκίνο και έχουν καρδιολογικά προβλήματα , ώστε να μην ταλαιπωρούνται για να πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρόπουλος.
Η εν λόγω συνεργασία γίνεται με το Ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη και τις καρδιολογικές κλινικές στο Παπαγεωργίου, το ΑΧΕΠΑ και το Ιπποκράτειο. Ο ίδιος, μάλιστα, δήλωσε πως η λειτουργία του εργαστηρίου ξεκινάει δειλά – δειλά, με αισιοδοξία πως θα καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερους ασθενείς της περιοχής.
Από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Στέργιος Γκανάτσιος αναφερόμενος στην ίδρυση του ιατρείου, επεσήμανε ότι θα βοηθήσει ευρύτερα το λαό της Κοζάνης και ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας, με τη δημιουργία ενός ιατρείου που δεν λειτουργεί σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα. «Είναι ένα από τα βήματα που κάνουμε και θερούμε ότι είναι απαραίτητα. Ήρθε ο καιρός και στην περιοχή μας να αποκατασταθεί ένα μεγάλο μέρος για την υγεία των ασθενών», τόνισε ο ίδιος, προαναγγέλλοντας και άλλα ιατρεία που θα ακολουθήσουν.
Τέλος, ο Ογκολόγος Παθολόγος Δημήτρης Βαλούκας αναφέρθηκε στην εν λόγω συνεργασία, τονίζοντας πως όλοι οι ογκολογικοί ασθενείς, οποιαδήποτε συνεργασία και να ξεκινήσουν πρέπει να έχουν ως αναφορά έναν υπέρηχο καρδιάς και όσο ποιο σύνθετος είναι αυτός ο υπέρηχος, τόσο καλύτεροι είναι οι προγνωστικοί παράγοντες. Ο ίδιος σημείωσε, μάλιστα, πως πρόκειται για μια εξαιρετική συνεργασία που δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τον γιατρό.