Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Καραντίνα στην Βασιλίτσα

Καραντίνα στην Βασιλίτσα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου και ακόμα η ερώτηση που επικρατεί μεταξύ φίλων και γνωστών που έχουν καιρό να συναντηθούν είναι μία: “Πως πέρασες στην καραντίνα;” 

Γεια σε όλους, είμαι ο Ανδρέας, ή αλλιώς zethon ή αλλιώς #happyrasta και εγώ στην καραντίνα πέρασα μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής μου. Για αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης, το άρθρο αυτό δεν έχει ως στόχο να περιαυτολογήσω αλλά να μοιραστώ μια υπέροχη εμπειρία. 

Όπως για όλους, έτσι και για μένα η ιστορία ξεκινάει στις 22/3/2020 και ώρα 18:00. Η χειμερινή σεζόν μέχρι στιγμής είναι η χειρότερη που έχω ζήσει, το ταξίδι στην Αυστρία που οργανώναμε τελευταία στιγμή μήπως και καταφέρουμε να βγάλουμε τα σπασμένα ακυρώνεται, ήδη έχουμε περάσει την pre-lockdown εβδομάδα κατά την οποία απλά είμαι κλεισμένος στο σπίτι, τρώω συνέχεια ό,τι βρω, βλέπω σειρές και ταινίες, παίζω video games και έρχεται η ανακοίνωση του lockdown για να με ισοπεδώσει. Νιώθω ότι χάνω την ελευθερία μου. Κάνω refresh το tab του forecast, “Βαριά χιονόπτωση” από αύριο. Η επόμενη ώρα περνάει στα τηλέφωνα με την φράση: “Εγώ φεύγω και ό,τι γίνει. Θα έρθεις;”

Είναι σχεδόν μεσάνυχτα και ανοίγω την πόρτα του σπιτιού στην Σμίξη της Βασιλίτσας. Τα πράγματα εδώ είναι απλά, το μυαλό είναι κενό και υπάρχει ένα συνεχές χαμόγελο. Χτυπάει το τηλέφωνο, “Έρχόμαι!” ήταν η πρώτη φράση του Βαγγέλη και το τελευταίο μικρό άγχος που μπορεί να υπήρχε, διαγράφεται αυτόματα. Δεν θα είμαι μόνος σε όλο αυτό.

Εβδομάδα 1η (23-29/3/2020)

Τα forecasts ευτυχώς έπεσαν μέσα. Γύρω στο μισό μέτρο το καινούργιο χιόνι. Ασπρίζουν σταδιακά τα πάντα, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην φετινή σεζόν. Μαζί με τον Βαγγέλη στήνουμε το πρώτο αλματάκι στο σημείο της Βασιλίτσας γνωστό ως “κωλοφλιπ”. Στην παρέα έρχεται να προστεθεί η οικογένεια Ζωγράφου, οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι της γύρω περιοχής και λίγες μέρες αργότερα ο Άρης ο οποίος περνάει την καραντίνα στο χωριό Πάδες. Η εβδομάδα περνάει με ατελείωτο freestyle snowboarding, flips, spins και δυνατές τούμπες μέχρι το απόγευμα, μαγειρική και άραγμα το βράδυ στο σπίτι. Το Σάββατο 28/3 έφτασε και είναι η μεγάλη μέρα. Ανάβαση μέχρι την κορυφή της ελιμείας και κατάβαση από ΑΚ με όλη την ομάδα. Το χιόνι τέλειο, φρέσκο, πούδρα που στις στροφές έρχεται σαν spray και σου καλύπτει τη μάσκα. Φτάνουμε στην βάση της πλαγιάς και βγάζουμε κραυγές ευχαρίστησης, η αδρεναλίνη στα ύψη, η ανάβαση δύσκολη και κουραστική όμως δεν συγκρίνεται με το συναίσθημα της κατάβασης. Πάμε πάλι και πάλι. Η τελευταία κατάβαση θα καταλήξει στην βάση του τριπλού λιφτ όπου αρχίζει η δεύτερη περιπέτεια της ημέρας. Από τότε που ο φίλος και μέντορας μου, Σπύρος Μπάντιος, με κάλεσε για πρώτη φορά να περάσουμε το βράδυ σε ιγκλού στη μέση του δάσους, δεν νοείται σεζόν χωρίς να ζήσω ξανά αυτό το συναίσθημα. Μετά από τρεις περίπου ώρες φτυάρισμα, το ιγκλού μας ήταν έτοιμο να φιλοξενήσει εμένα και τους συγκατοίκους μου, Βαγγέλη και Άρη. Η εβδομάδα τελειώνει την Κυριακή με μερικές δυνατές καταβάσεις ακόμα από την ΑΚ και την Κ2.

Εβδομάδα 2η (30/3-5/4/2020)

Ο Απρίλιος ήρθε δυναμικά, όπως άλλωστε συνηθίζει, με 1 μέτρο φρέσκο χιόνι και μαζί του ήρθε και ο Πάνος για να ολοκληρώσει την ομάδα της καραντίνας. Κάθε πρωί freeride στις πλαγιές της Βασιλίτσας και κάθε βράδυ φρέσκο χιόνι για να καλύψει τις γραμμές μας. Τις μέρες με πολύ ομίχλη, τα φτυάρια έπιαναν δουλειά και ξεκινούσαν τα freestyle sessions. Το βράδυ όλοι μαζί στο μαγευτικό σπίτι του Πάνου, με ωραίες μαγειρικές και κρασάκι.

Διαβάστε περισσότερα στο thethingaboutgreece.com

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team