Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε στο στούντιο του True Story Radio, τον Κωνσταντίνο Σιαμπανόπουλο Οικονομολόγο, επιχειρηματία και Υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο με τη «Συμμαχία για την Ανάπτυξη» και τον Γ. Αμανατίδη.
Ο κ. Σιαμπανόπουλος είναι 32 ετών και έχει ηλεκτρονικό κατάστημα που ασχολείται με το ηλεκτρονικό εμπόριο γούνας και έχει ανοίξει την αγορά της Δύσης. Η επαφή της επιχείρησης του πατέρα του (λογιστής) με γουναράδες της περιοχής τον ώθησε στα e-shop στην αγορά της γούνας (https://www.hauteacorn.com/), με τον ίδιο να είδε το κενό στην αγορά 7 χρόνια πριν.
Μάλιστα, δεν είχε καν τα προϊόντα στην κατοχή του, ενώ συνεργάστηκε με γουναράδες και πωλούσε τα προϊόντα χωρίς καν να τα αγοράσει. Η πελάτισσα έβλεπε το προϊόν και ο ίδιος έδινε την παραγγελία στον παραγωγό και όταν ήταν έτοιμη την παραλάμβανε. Κατά κύριο λόγο προσανατολίζεται στη Δύση (Αμερική), με την ιδέα του να έχει γίνει πλέον μια εναλλακτική λύση.
Η εξαγωγές δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά δεν είναι και κάτι δύσκολο. Ωστόσο υπάρχει το ηλεκτρονικό επιχειρείν και ανθεί στις ημέρες μας, με τον ίδιο να λέει πως χρειάζεται υπομονή.
«Στην περιοχή μας υπάρχουν προϊόντα και με στόχο και προσήλωση μπορεί να δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που μπορεί να δώσει ευκαιρίες», σημείωσε,. Λέγοντας πως οι αγορές του εξωτερικού είναι εξοικειωμένες με αυτού του είδους της αγορές.
Ερωτηθείς γιατί δεν αναδεικνύονται οι ευκαιρίες στην περιοχή, ο ίδιος παρατήρησε με θλίψη πως όλοι του οι φίλοι έχουν φύγει και το brand της περιοχής έχει «πέσει στα πατώματα», λέγοντας πως θα ήθελε να ζει σε μια περιοχή που πρωταγωνιστεί, για αυτό και πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με τα κοινά.
«Βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο δούλεψε ο Γ. Αμανατίδης ως βουλευτής και γνωρίζοντας την εμπειρία του, πιστεύω ότι κάτω από την αιγίδα του μπορεί να γίνει μια καλή συντονισμένη προσπάθεια ώστε να υπάρξει ένα αναπτυξιακό πρότυπο και να μπει λίγο περισσότερο το επιχειρείν στο DNA μας, αν και αυτό θέλει χρόνο», συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο για ανάγκη έλευσης μεγάλων προγραμμάτων που θα καλέσουν μεγάλες επιχειρήσεις για να δοθεί έμφαση στην αγορά. Επίσης, αναφέρθηκε στα στοχευόμενα προγράμματα που βγαίνουν και μπορούν να στηρίξουν επιχειρήσεις.
Ερωτηθείς για το πώς τα πήγε η περιφερειακή αρχή στο εν λόγω κομμάτι, απάντησε πως με βάση και την απορροφητικότητα φάνηκε πως το άφησε λίγο πίσω, ασκώντας κριτική, τονίζοντας πως για το περίφημο πρόγραμμα των 40 εκ. ευρώ θα έπρεπε να υπάρξει καλύτερος σχεδιασμός.
Επίσης, μίλησε για την ανάπτυξη των ΑΠΕ, τονίζοντας πως τα δίκτυα έχουν γεμίσει, λέγοντας πως «μπήκε από την περιφέρεια μια τρικλοποδιά στους μικρούς επενδυτές και έκαναν 7 μήνες να τους δώσουν τα απαραίτητα χαρτιά, ενώ θα μπορούσε να γίνει σε ένα 20ήμερο. Αυτό οδηγούσε σε 2 έτη και πλέον για να ξεκινήσει κάποιον την κατασκευή ενός πάρκου», είπε.
Επίσης, περιέγραψε την πρόταση να γίνει Φ/Β έργο 200 MW στα λιγνιτωρυχεία, καλύπτοντας τις ανάγκες της περιοχής, το οποίο θα λειτουργεί με τη μέθοδο του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμό, συνδέοντάς το και με επιδότηση ώστε να μπορεί να έχει κάποιος στο σπίτι του δωρεάν ρεύμα και νερό. Το εν λόγω παράδειγμα έρχεται από την Ευρώπη και μπορεί να έρθει και στις μέρες μας.
Καυστικός ήταν και για τη μη προώθηση των ενεργειακών κοινοτήτων από την Περιφέρεια