Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Κραυγή αγωνίας από τους φοιτητές για το Μποδοσάκειο – Υπό κατάληψη το ΤΕΙ Μαιευτικής – Βρέθηκε λύση λένε Προϊστάμενος του Τ.Ε.Ι. και Διοίκηση του Νοσοκομείου

Κραυγή αγωνίας από τους φοιτητές για το Μποδοσάκειο – Υπό κατάληψη το ΤΕΙ Μαιευτικής – Βρέθηκε λύση λένε Προϊστάμενος του Τ.Ε.Ι. και Διοίκηση του Νοσοκομείου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Υπό κατάληψη τελεί από σήμερα το Τμήμα του Τ.Ε.Ι. Μαιευτικής της Πτολεμαΐδας καθώς η υποστελέχωση των Παιδιατρικών Κλινικών του Νοσοκομείου Κοζάνης-Πτολεμαΐδας ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ-ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ που επέφερε την καθ” υποτροπή λειτουργία ανά 15νθήμερο και ανά Κλινική -και αυτομάτως τροποποιεί και τη λειτουργία της Μαιευτικής Κλινικής- λειτούργησε σαν τροχοπέδη στη διεξαγωγή των εργαστηριακών μαθημάτων του Τμήματος Μαιευτικής.

12167933_10207834086316458_1658548766_n

Η εξέλιξη αυτή όπως είχε παρουσιάσει ο «Π» σε πρόσφατο ρεπορτάζ του αποσυντόνισε και τη λειτουργία του Τμήματος Μαιευτικής καθώς λόγω της τραγικής έλλειψης ιατρών στο Μποδοσάκειο αλλά και λόγω ότι δεν θα γίνονται τοκετοί από 16 έως τέλος Οκτωβρίου στο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, προκάλεσε και το πρόβλημα με τα εργαστηριακά μαθήματα του Τμήματος ,τα οποία όπως ενημερώθηκαν οι φοιτητές θα γίνονται στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

12166998_10207834083516388_1189762327_n

Ο «Π» σήμερα βρέθηκε στο υπό κατάληψη Τμήμα Μαιευτικής και συνομίλησε με φοιτητές αλλά και με την Πρόεδρο του Συλλόγου Σπουδαστών του Τμήματος Δήμητρα Δεληβασιλείου, οι οποίοι μας ξεκαθάρισαν πως σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν την υποβάθμιση του Τμήματός τους, δήλωσαν πως δεν δέχονται την μεταφορά τους για τα εργαστηριακά μαθήματα στην Κοζάνη και εξέφρασαν την μεγάλη αγωνία τους για τη συνολικότερη υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας και κατ” επέκταση του Τμήματός τους. Μάλιστα, η Πρόεδρος των φοιτητών και οι περισσότεροι από αυτούς ξεκαθάρισαν πως αγαπούν το Τ.ΕΙ. τους, την Πτολεμαΐδα και έχουν άριστες σχέσεις με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου και σε καμία περίπτωση δεν θα εγκαταλείψουν τις σπουδές τους. Μάλιστα, θεωρούν πως το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα και εξηγούν πως το πρόβλημά τους δεν είναι η μετακίνησή τους και μόνο, αλλά κυρίαρχα η πορεία του Μποδοσάκειου και η μεγάλη υποστελέχωση αυτού. Η κατάληψη δεν θα λήξει έως ότου οι φοιτητές λάβουν στα χέρια τους έγγραφες αποδείξεις πως τα εργαστήριά τους θα διεξαχθούν κανονικά στην Πτολεμαΐδα, ενώ στα φοιτητικά πηγαδάκια μάλιστα γίνεται λόγος για μεθοδευμένη υποτίμηση του Μποδοσάκειου.

Ο «Π» επικοινώνησε και με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Μαιευτικής Σεραφείμ Σαββίδη ο οποίος ενημέρωσε πως βρέθηκε λύση για τα εργαστηριακά μαθήματα καθώς όπως είπε: «την Παρασκευή το μεσημέρι πήραμε τη διαβεβαίωση από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου ότι παρά την κυλιόμενη ανά 15νθήμερο λειτουργία των Κλινικών η όλη εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχίσει να γίνεται στην Πτολεμαΐδα».

antonakis nikos

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον «Π» και ο αν. Διοικητής του Μποδοσάκειου Νικόλαος Αντωνάκης που στάθηκε κυρίως στην άριστη συνεργασία μεταξύ ΤΕΙ και Νοσοκομείου και μάλιστα προς καθησυχασμό της φοιτητικής κοινότητας, ενημέρωσε όλους και δη τους φοιτητές μέσω του «Π»  πως διαβεβαίωσε εγγράφως το Τ.Ε.Ι. για το γεγονός ότι η εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα επηρεαστεί και θα διεξάγεται εξ ολοκλήρου στην Πτολεμαΐδα έπειτα από τη σχετική συνεννόηση με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η διαβεβαίωση αυτή είναι σαφώς μία λύση που καλείται να συμβάλει στην όσο το δυνατό πιο ομαλή έκβαση της υπόθεσης -σε κάθε περίπτωση όμως έχει προσωρινό χαρακτήρα. Οι φοιτητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και αυτοί με τη σειρά τους θεωρώντας πως η μόνιμη λύση σωστής και ολοκληρωμένης λειτουργίας Νοσοκομείου και Τμήματος θα επέλθει μόνο και σαφώς με την άφιξη επιτέλους των Επικουρικών ιατρών που υποσχέθηκε Υπουργείο και Κυβέρνηση.

12165796_10207834084476412_1923591650_n

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Μία «καθυστερημένη» αναφορά στο σημαντικό έργο των ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΩΝ, εν μέσω πανδημίας! – Γράφει η Κούλα Πουλασιχίδου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Οι πρώτοι που υμνήσαμε και ευχαριστήσαμε ήταν οι «ήρωες» πίσω από τις μάσκες Γιατροί και Νοσηλευτές, που παλεύουν ...