Η Κυριακή του Πάσχα πλησιάζει και το πασχαλινό τραπέζι αναμένεται να κοστίσει ακριβά στους καταναλωτές για ακόμη μία χρονιά.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Καταναλωτή (ΙΝΚΑ), το Πάσχα 2025, θα κοστίσει 361,95 ευρώ, που σημειώνει ότι «τελικά βλέπουμε πως το αρνί είναι ο καθοριστικός παράγοντας της μεγαλύτερης αύξησης του Πασχαλινού τραπεζιού».
Δίνει μάλιστα μερικές τιμές ενδεικτικά:
Αρνί 10 κιλά ×15 ευρώ το κιλό = 150 ευρώ
Κοκορέτσι 1,5 κιλά = 23 ευρώ
Μαρούλια 2 × 0,75 =1,50 ευρώ
Κρεμμύδια φρέσκα 2× 0,80 =1,60 ευρώ
Άνηθος 1× 0,70 = 0,70 ευρώ
Ντομάτες 1 κιλό × 2,80 = 2,80 ευρώ
Αγγούρια 2 × 0,75 =1,50 ευρώ
Τζατζίκι 1 κιλό 3,5 το γιαούρτι + 0,75 αγγούρι =4,25 ευρώ
Μαγειρίτσα ( 1/2 κιλό συκώτι 7,50 + ζαρζαβατικά ) = 12,00 ευρώ
Τυρί φέτα 1/2 κιλό ×14 ευρώ το κιλό =7 ευρώ
Τυρί γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα ( 17,90 το κιλό ) 1/2 κιλό = 8,95 ευρώ
Ψωμί 1 κιλό 2,40 ευρώ
Αυγά κόκκινα βαμμένα στο σπίτι 20 ×0,60 =12+βαφές 1,80 ×2 =3,60 σύνολο 15,60 ευρώ
Κάρβουνα 20 κιλά ×1,70 =34 ευρώ
Κουλούρια σπίτι: 1κιλο αλεύρι 1,75 +βούτυρο γάλακτος 600 γραμμάρια 10,90 +βανίλιες 0,90 +5 αυγά ×0,60=3 σύνολο 16,55 ευρώ
Τσουρέκι 1 κιλό 20 ευρώ
Κρασί χύμα 1 1/2 κιλό ×5,00 =7,50 ευρώ
Μπύρες 10 των 0,500ml ×2,20 =22 ευρώ
Αναψυκτικά 6×0,330 ml= 5,60
Φρούτα διάφορα όπως μήλα, φράουλες, πορτοκάλια, μπανάνες =7 ευρώ
Γλυκά διάφορα 18 ευρώ
Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως το τραπέζι του Πάσχα καλύπτει το βράδυ της Ανάστασης και το τραπέζι τη επόμενης μέρας ενώ, ισχύει για 6 έως 8 άτομα.
Πηγή: https://www.voria.gr