Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ίδρυση δημοτικού κτηνιατρείου από το Δήμο Κοζάνης

Ίδρυση δημοτικού κτηνιατρείου από το Δήμο Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Στην ίδρυση Δημοτικού Κτηνιατρείου με στόχο την καλύτερη διαχείριση του τεράστιου θέματος των αδέσποτων, προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, με το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης να εγκρίνει ομόφωνα το αίτημα της αρμόδιας υπηρεσίας για παραχώρηση του κτηνιατρείου στη Λευκόβρυση το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος, Βασίλης Βασιλακόπουλος, ο Δήμος Κοζάνης στοχεύει να αυξήσει τις στειρώσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή, με το χώρο να πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε κάνει την επιλογή χώρου στο Καπνοχώρι, με το νέο τοπικό συμβούλιο να αντιδρά στη λειτουργία του και τον κ. Βασιλακόπουλο να σημειώνει πως η υπηρεσία δεν παραιτείται από το συγκεκριμένο χώρο, αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμα σημείο συνεννόησης με την τοπική κοινωνία, ενώ διαπιστώθηκε και ένα πρόβλημα στατικότητας στο κτίριο.

Επίσης ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε πως υπάρχει και 3η επιλογή με τη δημιουργία κτηνιατρείου εντός του καταφυγίου που διατηρεί ο Δήμος Κοζάνης, κάτι που θα ήταν ότι πιο ιδανικό όπως είπε ο Βασίλης Βασιλακόπουλος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο σώμα, ο σχεδιασμός είναι τα επόμενα 2 χρόνια να πενταπλασιαστούν οι στειρώσεις και να περιοριστεί ο αριθμός των αδέσποτων σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας