Αρχική > Αρθρογραφία > Ιδρύεται στην Bλάστη Eνεργειακή Kοινότητα – Γράφει ο Μελάς Γιαννιώτης

Ιδρύεται στην Bλάστη Eνεργειακή Kοινότητα – Γράφει ο Μελάς Γιαννιώτης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Σύμφωνα με την νέα νομοθεσία για την ανάπτυξη σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε. σε τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα μάλιστα σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, αναλήφθηκε πρωτοβουλία έμπειρων και πρωτοποριακών Συμβούλων για την ίδρυση με έδρα την Βλάστη Αστικού Συνεταιρισμού υπό την επωνυμία «Ενεργειακή Κοινότητα Βλάστης» και περιοχή δράσεώς της την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Το Καταστατικό και οι Αιτήσεις Ιδρυτικών μελών διατίθενται από την Τοπική Κοινότητα, τους Συλλόγους και άλλους Φορείς, για την κατά το δυνατόν ευρύτερη ενημέρωση και συμμετοχή κάθε ενδιαφερομένου φυσικού ή νομικού προσώπου που είναι κάτοικος ή κατάγεται ή έχει συγγένεια πρώτου βαθμού με καταγόμενο ή έχει ακίνητο ή έδρα ή Υποκατάστημα στην όλη Περιφερειακή Ενότητα (νομού) Κοζάνης.

Αρμόδιος παραλαβής των αιτήσεων Συμμετοχής και παροχής κάθε σχετικής πληροφορίας είναι ο υπεύθυνος του Πρατηρίου Καυσίμων Βλάστης κ. Γιάννης Τζιούμαρης τηλ. 6976644512, e-mailfuel@gev.gr, μέχρι 8/4/18, οπότε θα ακολουθήσει Συστατική Πράξη του Συνεταιρισμού, έγκριση του Καταστατικού, εκλογή εννεαμελούς προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, είσπραξη αξίας Μεριδίων Συμμετοχής (1 υποχρεωτική και μέχρι 5 προαιρετικές κατά μέλος), νόμιμη έγκριση και καταχώρηση στα Μητρώα Αστικών Συνεταιρισμών Ειρηνοδικείου Εορδαίας και τελικά Σύγκλιση της Πρώτης Γενικής Συνέλευσης, με συμμετοχή και νέων Συνεταίρων που θα γίνουν δεκτοί μέχρι τότε, για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και Επιτροπών, προς απαλλαγή της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής.

Επειδή το αντικείμενο των δράσεων του Συνεταιρισμού είναι πολλαπλό και εξειδικευμένο, πέραν των πανελληνίως βραβευθέντων Τεχνικών Συμβούλων, αναζητούνται έμπειρα και κατάλληλα πρόσωπα για την εκλογή και την Διοίκηση του Συνεταιρισμού- Ενεργειακής Κοινότητας, που από τον νόμο έχει καινοτομικά κερδοσκοπικό και αλληλέγγυο χαρακτήρα ώστε να ωφελεί οικονομικά τα μέλη του και δι’ αυτών την ευρύτερη Κοινωνία και Οικονομία επί τοπικού και περιφερειακού επιπέδου.

Την ευθύνη Συντονισμού και Ιδρύσεως του νέου Συνεταιρισμού-Ενεργειακής Κοινότητας ανέλαβε το Τμήμα Ενέργειας της Εξειδικευμένης Τεχνικής Ανώνυμης Εταιρίας με τον διακριτικό τίτλο «ΓΕΒ» (Γενική Επιχείρηση Βλάστης) που είναι από ετών παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην φυσικώς προνομιούχα Βλάστη.

Για την Τεχνική Εταιρία Συμβούλων

Μελάς ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team