Με τις ευλογίες της Εκκλησίας από τον Πανοσιολογιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλόθεο, παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr Αντωνίου Αυγερινού, του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη και μιας πλειάδας Υπουργών, Υφυπουργών, Βουλευτών, Προέδρων και Γραμματέων σημαντικών Οργανισμών, Αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων άλλων φορέων, άνοιξε την αυλαία του το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026, το καλαίσθητο και σε νέο άνετο χώρο Περίπτερο του ΕΕΣ, στα πλαίσια της 90ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.
Στο άρτια οργανωμένο περίπτερο, όπως αρμόζει στην παράδοση του Ε.Ε.Σ., ο Πρόεδρός του, πλαισιωμένος με Εθελοντές όλων των Σωμάτων παρουσία και του Γ.Γ.του ΕΕΣ Γεωργίου Σκούμα, υποδέχθηκε τα μέλη και Προέδρους Περιφερειακών Τμημάτων, ενώ δέχθηκε από τον Παναγιώτατο, την Πολιτική και Πολιτειακή Ηγεσία της χώρας, συγχαρητήρια για το πλούσιο Ανθρωπιστικό έργο του Οργανισμού, το οποίο αναγνωρίζεται στην Ελλάδα, αλλά και στο Εξωτερικό.
Απαντώντας στην ερώτηση της Προέδρου του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Πτολεμαΐδας και Δημοσιογράφου Κούλας Πουλασιχίδου αναφορικά με τη θεματολογία και το μήνυμα του Περιπτέρου, ο κ. Αυγερινός απάντησε μεταξύ άλλων: “ότι ο ΕΕΣ δίνει επί 100 χρονια από το 1926 το παρών του στην Έκθεση, όπου μέσα από το Περίπτερό του ενημερώνετε ο κόσμος για το πλούσιο και ποικίλο έργο του Οργανισμού, προσελκύοντας νέες και νέους Εθελοντές, να γνωρίσουν τα οράματα και τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες του ΕΕΣ”.
Αναφερόμενος και στο ΠΤ ΕΕΣ Πτολεμαΐδας επεσήμανε: “Είμαι πολύ υπερήφανος, για το πλούσιο και σημαντικό Ανθρωπιστικό έργο που έχετε παράξει και εκτιμά η Τοπική κοινωνία, αλλά και το αναγνωρίζουμε ως ηγεσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και θα είμαστε πάντα κοντά σας στηρίζοντας κάθε σας πρωτοβουλία”
Η εκδήλωση της τελετής των εγκαινίων του Περιπτέρου του ΕΕΣ, ολοκληρώθηκε με επίδειξη μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών, από πιστοποιημένους Εκπαιδευτές και με τον κορυφαίο Διευθυντή Εκπαίδευσης του ΕΕΣ Ζεκή Μεμέτ Αλή.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους, όσους συνέβαλλαν στην άψογη διοργάνωση της Εκδήλωσης, της οποίας την επιμέλεια είχε η Δέσποινα Φιλιπιδάκη, Διευθύντρια του ΠΤ ΕΕΣ Θεσσαλονίκης.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ































