Αρχική > Στήλες > Σινεμά > «Η τελευταία προβολή για το 2015» -Γράφει ο Φάνης Τοψαχαλίδης

«Η τελευταία προβολή για το 2015» -Γράφει ο Φάνης Τοψαχαλίδης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Την Κυριακή έχει την μηνιαία προβολή της η κινηματογραφική ομάδα της πόλης. Στο αμφιθέατρο του ΕΒΕ Πτολεμαΐδας. Η προβολή θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ με ελεύθερη έσοδο για όλους. Η ταινία που θα προβληθεί είναι τα «Φτηνά Τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη. Για όσους δεν γνωρίζουν το ΕΒΕ είναι απέναντι από το υδραγωγείο της πόλη μας. Χαροποίησε ιδιαίτερα την ομάδα η προθυμία του Ρένου Χαραλαμπίδη να υποστηρίξει την προσπάθεια που γίνεται στην πόλη μας τα τελευταία 3 χρόνια. Προσοχή όμως η ταινία δεν είναι κατάλληληη για μικρά παιδιά. Με την ταινία αυτή αποχαιρετάμε το 2015 και περιμένουμε την επόμενη στα μέσα Ιανουαρίου του 2016.

 

Στην φωτογραφία μπορείτε να δείτε το κτίριο του ΕΒΕ.

TOPS1

ΕΒΕ2

 

Λίγα λόγια για το έργο

Στην καλοκαιρινή Αθήνα του 1999, ένας ξέγνοιαστος και αντιφατικός περιπατητής, συλλέγει τις καλύτερες στιγμές μιας πόλης που η θερινή ραστώνη την κάνει ανάλαφρη και μαγική. Καταδικασμένοι έρωτες και κωμικοτραγικές συναντήσεις έρχονται να αναμετρηθούν με το σκληρό αλλά και λυτρωτικό χιούμορ της καθημερινότητας. Μικρής εμβέλειας πυροτεχνήματα, ιδανικά για μια τρομερή αλλά εφήμερη λάμψη . Τα φθηνά τσιγάρα θυμίζουν περισσότερο ένα τζαζ αυτοσχεδιασμό. Χωρίς να μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο κινηματογραφικό είδος, η ταινία δίνει το στίγμα των μποέμ του τέλους της δεκαετίας του 1990, μέσα από τη ματιά ενός ιδιαίτερου κινηματογραφιστή.

Συντελεστές της ταινίας :

Ρενος Χαραλαμπιδης, Άννα Μαρια Παπαχαραλαμπους, Μιχάλης Ιατροπουλος,

Αλκης Παναγιωτιδης και o Αξέχαστος Κωστας Τσακωνας

 

renos copy

Σας παροτρύνω να κάνετε sign up και να στηρίξετε την ταινία της Λεωνόρας Δεληγιάννη που συμμετέχει σε διαδικτυακό διαγωνισμό. Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε την προσπάθεια.

http://www.altcineaction.com/films/sparks/

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Φάνης Τοψαχαλίδης