ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΕΪΖΟΠΟΥΛΟΥ
MSc ΓΕΩΛΟΓΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΒΟΛΟΥ
Η Αγγελική Ρεϊζοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη λόγω των σπουδών της, στο Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο ίδιο τμήμα συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της με θέμα «Καρστική γεωμορφολογία της Ανατολικής Όθρυος. Η περιοχή Μέγα-Λάκκου, Νεροσπηλιάς», κατά το οποίο μελέτησε την σημαντικότερη υπόγεια καρστική μορφή της Όθρυος και τον μεγαλύτερο υπόγειο ποταμό της Θεσσαλίας.
Κατά την διάρκεια του μεταπτυχιακού της μετακομίζει στον Βόλο με σκοπό την ίδρυση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου, το 2012, το οποίο αποτελεί το μοναδικό Μουσείο ανάλογου περιεχομένου και λειτουργίας στη Θεσσαλία και είναι υπό την αιγίδα του Τμήματος Γεωλογίας Α.Π.Θ.
Η ίδρυση του Μουσείου έγινε από την αγάπη της για την επιστήμη καθώς και για την συγκέντρωση, προστασία, επιστημονική μελέτη και προβολή των στοιχείων Φυσικής Ιστορίας της ευρύτερης περιοχής του Βόλου και γενικότερα της Ελλάδας.
Στα χρόνια λειτουργίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου συμμετείχε σε μουσειολογικές μελέτες και άλλων μουσείων στην Ελλάδα, όπως το Μουσείο Γεωλογικής Ιστορίας Ολύμπου (2013) και το Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών Μετεώρων στο Καστράκι (2018).
Από τα χρόνια της φοιτητικής της πορείας έως και σήμερα συμμετέχει ενεργά στις εξερευνήσεις υπόγειων μορφών, σπηλαίων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι ιδρυτικό μέλος στον σύλλογο Σπηλαιολογία Θεσσαλονίκης «Πρωτέας» και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου του Βόλου Εταιρεία Σπηλαιολογικών Ερευνών Θεσσαλίας «Χείρων». Έχει συμμετάσχει σε σημαντικές σπηλαιολογικές αποστολές σε βουνά της Ελλάδας όπως ο Όλυμπος, η Όθρυς, το Παγγαίο, η Πίνδος κ.α, καθώς και σε γεωλογικές έρευνες στις μεταλλευτικές περιοχές του Παγγαίου και του Λαυρίου. Επίσης, μέσω του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει σε έρευνα και καταγραφή των σπηλαίων του Πηλίου με μοναδικό σκοπό την ανάδειξη και την προστασία τους.
Επιπλέον δραστηριοποιείται ενεργά όσον αφορά την εκπαίδευση και την γεωλογία συνδυάζοντας δύο αγάπες της, την επιστήμη και τα παιδιά. Μέσω του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου, οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης με σκοπό να μάθουν και να αγαπήσουν τα παιδιά την φυσική ιστορία του τόπου μας, την εξέλιξη των οργανισμών και την προστασία τους.