Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Η KIEFER στη Δυτική Μακεδονία: «Θέλουμε να είμαστε μέρος της τοπικής κοινωνίας- Σε 2 χρόνια θα δημιουργήσουμε 100 μόνιμες θέσεις εργασίας»- Τι είπαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας για την ανάπτυξη μεγάλων έργων ΑΠΕ

Η KIEFER στη Δυτική Μακεδονία: «Θέλουμε να είμαστε μέρος της τοπικής κοινωνίας- Σε 2 χρόνια θα δημιουργήσουμε 100 μόνιμες θέσεις εργασίας»- Τι είπαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας για την ανάπτυξη μεγάλων έργων ΑΠΕ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Το πλάνο της εταιρείας και τη μέχρι στιγμής παρουσία της στη Δυτική Μακεδονίας, παρουσίασε σήμερα στα ΜΜΕ ο διευθυντής της KIEFER, Χρήστος Πετρόχειλος, σημειώνοντας πως η αρχή έγινε το 2015 στα Γρεβενά και σκοπός είναι να γίνει κομμάτι της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ. Πετρόχειλος έδωσε σειρά απαντήσεων για ζητήματα τα οποία έχουν προκαλέσει συζητήσεις στην περιοχή, σχετικά με τα έργα ΑΠΕ τα οποία αναπτύσσονται, τονίζοντας πως η τοπική κοινωνία δικαιολογημένα ανησυχεί για το μέλλον της μετά το λιγνίτη:

«Η Κοζάνη και η δυτική Μακεδονία βρίσκονται σε ένα μεταίχμιο, τελειώνει ο λιγνίτης και ξεκινάει η εποχή των ΑΠΕ. Έχει δίκιο να ανησυχεί η τοπική κοινωνία. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι κέρδος θα έχουν οι κάτοικοι και η τοπική κοινωνία. Εμείς πιστεύουμε πως η συμμετοχή των πολιτών σε μονάδες ΑΠΕ θα φτιάξει μονάδες λαϊκής βάσης με μεγάλη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας».

Η KIEFER έχει αυτή τη στιγμή 20 θέσεις μόνιμου προσωπικού στη Δυτική Μακεδονία και σε 2 χρόνια το πλάνο της κάνει λόγο για 100 θέσεις, ενώ τα έργα της σχετίζονται με όλες τις μορφές ΑΠΕ κάτι που την διαφοροποιεί από πολλές εταιρείες του κλάδου.

Αναφερόμενος στο έργο της Μεσσιανής του Δήμου Σερβίων, στην τοποθεσία «Μάνα Νερού», έκανε λόγο για έργο του μέλλοντος, με το 50% αυτού να ανήκει σε πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης κάτι που όπως υποστήριξε θα έχει άμεσα οικονομικά οφέλη στην τοπική κοινωνία καθώς κομμάτι των εσόδων θα επιστρέφει ως ΑΕΠ στη Δυτική Μακεδονία.

«Στη φάση της κατασκευής χρησιμοποιούνται άτομα από την τοπική κοινωνία και παράλληλα με τη λειτουργία θα ανοίξουμε 5 μόνιμες θέσεις εργασίας», τόνισε ο Χρήστος Πετρόχειλος, ξεκαθαρίζοντας πως οι συζητήσεις με κατοίκους θα συνεχιστούν ώστε να υπάρξουν οφέλη και για τις δύο πλευρές.

Μάλιστα αναλύοντας τα έργα της εταιρείας ως αντισταθμιστικά ανακοίνωσε αναδασώσεις ύψους 1,4εκ. ευρώ, την κατασκευή πάρκου αναψυχής όπως και ένα Φ/Β 500khw για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του χωριού.

«Νοοτροπία της εταιρείας είναι να δημιουργούμε πολλές υπό εταιρείες και ενεργειακές κοινότητες ώστε να βοηθούμε μικρούς ή μεσαίους επιχειρηματίες να έχουν μερίδιο στην ενεργειακή αγορά», πρόσθεσε ο κ. Πετρόχειλος, ενώ απαντώντας σε ερώτημα του «Π» για τη στάση του Περιφερειακού Συμβουλίου και την απόφαση σχετικά με τα έργα ΑΠΕ τόνισε πως τέτοιες ενέργειες δεν βοηθούν:

«Μας προβληματίζει η στάση κάποιων συμβουλίων, απλά θα πω ότι όποιος λέει όχι στις ΑΠΕ θα πρέπει να προτείνει και κάτι άλλο ρεαλιστικό».

Όπως διαβάσατε σε προηγούμενη ανάρτηση ο Χρήστος Πετρόχειλος, ως φυσικό πρόσωπο, ανακοίνωσε την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κοζάνης σε συνεργασία με την οικογένεια Κεντεποζίδη.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ξεκινάει από αύριο η μεταφορά ασθενών από την Παθολογική του Μαμάτσειου στη «Euromedica» – Λ. Πελτέκης (επιστημονικός Δ/ντης): «Συστράτευση για το κοινό καλό» -VIDEO από το Top Channel

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ξεκινάει από αύριο Τετάρτη η αποσυμφόρηση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, μιας και μετά από σχετική σύμβαση που υπογράφηκε ...