Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Η κανονικότητα που δεν γνωρίζουμε – Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Η κανονικότητα που δεν γνωρίζουμε – Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μετά το γιορτινό σοκ της περιόδου Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, το οποίο ανέβασε την ψυχολογία των πολιτών, βιώνουμε τις πρώτες εβδομάδες του 2020 με αίσθημα μεγάλης αβεβαιότητας. Ένα μεγάλο ερωτηματικό υπάρχει γύρω μας, στο τι θα γίνει από εδώ και πέρα στην περιοχή.
Στο μυαλό θεσμικών φορέων αλλά και πολιτών, φαίνεται να έχει χωνευτεί το τέλος της λιγνιτικής παραγωγής, το μούδιασμα όμως ΄παραμένει. Και μαζί με αυτό, η αγωνία για την επόμενη μέρα. Πως θα είναι αλήθεια η καθημερινότητα των πολιτών το 2020; Πως θα είναι η κανονικότητα της κοινωνίας μας; Χωρίς τα πορτοκαλί λεωφορεία στην πόλη το ξημέρωμα, το γάλα στο χέρι, τα λασπωμένα φορτηγά, αλλά και χωρίς τις αντίστοιχες θέσεις εργασίας;
Επειδή η Δυτική Μακεδονία με τον τόσο δυνατό αλλά και ασταθή ενεργειακό πυλώνα δεν είχε ζήσει ποτέ την κανονικότητα με την κλασσική έννοια του όρου, από σήμερα θα κληθούμε να κολυμπήσουμε σε αχαρτογράφητα νερά και να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Πως όμως να σχεδιάσεις σε ένα περιβάλλον που είναι υπό τόσο μακρά διαμόρφωση; Μεγάλη η αγωνία τόσο για τους πολίτες, όσο και για τον επιχειρηματικό κόσμο, εν αναμονή των κυβερνητικών πρωτοβουλιών.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Αντώνης Πουγαρίδης

Είναι ο Εκδότης της εφημερίδας "Πτολεμαίος" από μικρή ηλικία φορτώθηκε την ταμπέλα του εκδοτικού κατεστημένου. Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός.