Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφώνησε με τη Moderna για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφώνησε με τη Moderna για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Συμφωνία της Κομισιόν με την εταιρεία Moderna ανακοινώθηκε πριν από λίγο σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοιού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έφθασε σήμερα σε τελική συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna για την προμήθεια του εμβολίου της κατά της Covid-19.
Την είδηση επιβεβαίωσε στο Reuters ευρωπαίος αξιωματούχος. 95% αποτελεσματικό απέναντι στον κορωνοϊό Το πειραματικό εμβόλιο της εταιρείας βιοτεχνολογίας Moderna κατά του Covid-19 έχει αποτελεσματικότητα 94,5% και μικρές παρενέργειες, σύμφωνα με τους επικεφαλής. Από την σχετική ανάλυση 95 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 μεταξύ των 30.000 συμμετεχόντων στην δοκιμή, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι τα 90 αφορούσαν ανθρώπους που είχαν λάβει εικονικό φάρμακο (placebo), έναντι μόλις 5 που αφορούσαν ανθρώπους οι οποίοι είχαν λάβει τις δύο δόσεις του εμβολίου της Moderna. Η υπολογιζόμενη αποτελεσματικότητά του, έτσι, διαμορφώνεται περί το 94,5%.
Το εμβόλιο της Moderna, αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το ινστιτούτο του Φάουτσι. «Πρόκειται για μια στιγμή ορόσημο στην ανάπτυξη του υποψήφιου εμβολίου μας έναντι της COVID-19. Από τις αρχές Ιανουαρίου, ακολουθούμε στενά αυτόν τον ιό με τον στόχο να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα σε όλο τον κόσμο. Γνωρίζαμε εξαρχής ότι κάθε μέρα μετράει. Αυτή η ιδιαίτερα θετική εξέλιξη από την ενδιάμεση ανάλυση της Φάσης 3 της δοκιμής μας προσφέρει την πρώτη κλινική επικύρωση ότι το εμβόλιό μας μπορεί να αποτρέψει την μόλυνση από COVID-19 και να προλάβει την βαριάς μορφής νόσηση» είχε δηλώσει ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.
Μία σημαντική διαφορά από το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είναι ότι η διατήρησή του δεν απαιτεί ακραίες συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας, όπως των Pfizer/BioNTech, στοιχείο που θα διευκολύνει τη μεταφορά και τη διανομή του. Η Moderna εκτιμά πως το εμβόλιό της μπορεί να διατηρηθεί σε ψύξη 2-8 βαθμών Κελσίου για 30 ημέρες και να αποθηκευτεί για 6 μήνες στους -20 βαθμούς Κελσίου. Αντίθετα, το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech απαιτεί μεταφορά και αποθήκευση στους -70 βαθμούς Κελσίου και σε θερμοκρασίες κοινού ψυγείου μπορεί να αποθηκευτεί για πέντε ημέρες. Η Κομισιόν σε συμφωνία και με την Pfizer για 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες την επισφράγιση της συμφωνίας με τις Pfizer/BioNTech για την προμήθεια 300 εκατομμυρίων δόσεων του πειραματικού εμβολίου τους κατά του κορωνοϊού. «Ανακοινώνω με μεγάλη ικανοποίηση την συμφωνία με την ευρωπαϊκή εταιρεία BioNTech και την Pfizer για την προμήθεια 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η συμφωνία προβλέπει ότι οι 27 χώρες θα αγοράσουν αρχικά 200 εκατομμύρια δόσεις και έχουν επιλογή για την προμήθεια επιπλέον 100 εκατομμυρίων δόσεων.
Πηγή: www.lifo.gr

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Τα αποτελέσματα των Rapid Tests που έγιναν σήμερα στο Μηλοχώρι Εορδαίας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Καλά είναι τα νέα από τα τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού μέσω rapid test που έγιναν σήμερα το πρωί ...