Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Η εταιρία EGNATIA AVIATION προχωρά σε υποδομές 7,5 εκ. ευρώ στο αεροδρόμιο «Φίλιππος» – Για την εκπαίδευση πιλότων στην Κοζάνη

Η εταιρία EGNATIA AVIATION προχωρά σε υποδομές 7,5 εκ. ευρώ στο αεροδρόμιο «Φίλιππος» – Για την εκπαίδευση πιλότων στην Κοζάνη

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Τα σχέδιά τους για την Σχολή Εκπαίδευσης Πιλότων που ξεκινά να λειτουργεί στην Κοζάνη και για τις υποδομές που ετοιμάζουν στο αεροδρόμιο «Φίλιππος», παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι της εταιρίας Egnatia Aviation.

Οι γενικοί διευθυντές και συνιδιοκτήτες της εταιρίας Δημήτρης Λυμπεράκης και Γιώργος Ζωγραφάκης, επισήμαναν ότι εκτός από την Καβάλα όπου δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια, αναζητούσαν ένα ακόμη μέρος για να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους, καθώς η Καβάλα και το αεροδρόμιό τους δεν αρκούσε, οπότε βρήκαν την Κοζάνη για το σκοπό αυτό, της οποίας το αεροδρόμιο θεωρείται κατάλληλο, ενώ είχαν πολλές επαφές με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) το υπουργείο Μεταφορών και τη δημοτική Αρχή, ώστε να πάρει σάρκα και οστά αυτή η πρωτοβουλία. Ανακοίνωσαν λοιπόν ότι την προσεχή εβδομάδα ξεκινά το θεωρητικό μέρος της εκπαίδευσης 52 πιλότων της Ιρακινής αεροπορικής εταιρίας Iraqi Airways, ενώ τον Σεπτέμβρη θα προστεθούν άλλοι 24 εκπαιδευόμενοι. Τον Μάρτιο θα αρχίσει το πρακτικό μέρος της εκπαίδευσης, οπότε και θα χρειαστεί να έχουν γίνει σημαντικά έργα υποδομής στο αεροδρόμιο «Φίλιππος» τα οποία έχουν δρομολογηθεί σε συνεργασία με την ΥΠΑ και το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Ανακοίνωσαν συγκεκριμένα ότι θα κατασκευαστούν εγκαταστάσεις και υποδομές με συνολικό εμβαδόν 2.400 τ.μ., κόστους 7,5 εκ. ευρώ, έργα τα οποία όπως είπαν θα αναβαθμίσουν το αεροδρόμιο. Επίσης τόνισαν ότι η παρουσία τόσων εκπαιδευομένων στην Κοζάνη θα είναι σε όφελος της τοπικής κοινωνίας και αγοράς. Ο Γ. Ζωγραφάκης τόνισε ακόμη ότι «μπορούν να αναπτυχθούν επαγγέλματα σχετικά με το αεροπλάνο στην περιοχή, η οποία θα μετατραπεί σε πόλο έλξης και θα αποκτήσει αεροπορική ταυτότητα».

Η εταιρία Egnatia Aviation είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός εκπαίδευσης πιλότων στην Ελλάδα και ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, ο οποίος τροφοδοτεί με πιλότους τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες του κόσμου. Έχει εγκριθεί από την EASA για την παροχή εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα. Η σχολή λειτουργεί σε διεθνή αεροδρόμια με σύγχρονα μέσα πλοήγησης και όχι σε αεροδρόμια Γενικής Αεροπορίας, χωρίς τα απαραίτητα μέσα για την εκπαίδευση πιλότων.

Ο συνολικός αριθμός αποφοίτων που έχει εκπαιδευτεί από την  εταιρία ξεπέρασε τους 1.500, οι οποίοι προέρχονται από 57 διαφορετικές χώρες. Στόχος της εταιρίας, όπως είπαν οι εκπρόσωποί της, «είναι κάθε απόφοιτος να βρίσκει δουλειά», προσθέτοντας ότι το 91% των αποφοίτων μας έχει βρει δουλειά από τον πρώτο χρόνο, σε μία από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρίες σε εγχώρια και παγκόσμια βάση, όπως η Aegean Airlines, Olympic Air, Ryanair, Easy Jet, Qatar Airways, Emirates, Air Arabia, Kuwait Airways, Iraqi Airways, Omar Air και άλλες.

Οι ομιλητές τόνισαν ότι η εταιρία τους παρέχει εκπαίδευση πιλότων αερογραμμών σύμφωνα με τα διεθνή αεροπορικά πρότυπα και ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των αεροπορικών εταιριών.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας