Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Η απουσία του προεκλογικού χρώματος – Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Η απουσία του προεκλογικού χρώματος – Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ξεφυλλίζω τις εφημερίδες συναδέλφων από όλη την Ελλάδα, και βλέπω προγραμματικό διάλογο, θέσεις υποψηφίων, λίστες με μέλη των συνδυασμών, θέσεις και προτάσεις, επισκέψεις σε φορείς, πολύχρωμα λογότυπα συνδυασμών, κείμενα και «κάρτες» υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων.
Εμείς και εδώ έχουμε μείνει πίσω. Δεν «μυρίζει» εκλογές, σε καμία των περιπτώσεων. Το τοπίο ιδιαίτερα θολό, μόλις δύο μήνες πριν τις εκλογές. Ναι, σε δύο μήνες έχουμε εκλογές. Σε πολλές περιπτώσεις, οι συνδυασμοί δεν έχουν σχηματισθεί ακόμα. Δεν ξέρουμε ποιοι από τους φημολογούμενους θα κατέβουν, ή θα αποσυρθούν. Δεν ξέρουμε αν οι επικεφαλής έχουν όντως συνδυασμό, ή «ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα». Οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν ξέρουν ακόμα αν θα ριχτούν στη μάχη του σταυρού.

Στη διαμόρφωση της παραπάνω κατάστασης, έχουν συμβάλλει η γενικότερη αποστροφή του κόσμου από τα κοινά, η οικονομική κρίση, η κακή κατάσταση των ΟΤΑ που αποθαρρύνει τα νέα στελέχη της κοινωνίας να ασχοληθούν, αλλά και ο προγραμματισμός των επικεφαλής.
Ρωτάω εγώ τώρα…. Τι προεκλογική πολιτική ζύμωση να γίνει μέσα σε 2 μήνες; Πότε θα σχηματιστούν οι συνδυασμοί, πότε θα αναπτυχθούν οι προγραμματικές θέσεις; Πότε θα γεμίσουν οι δρόμοι υποψηφίους που μεταφέρουν τα μηνύματα του συνδυασμού τους; Πότε θα συνομιλήσουν με την κοινωνία, τους συλλόγους, τους φορείς; Και κυρίως, στην περίπτωση των περιφερειακών εκλογών, πότε θα προλάβουν οι νεοεισερχόμενοι να οργώσουν τον Νομό, από τον Πεντάλοφο μέχρι το Πλατανόρευμα;
Η αλήθεια είναι ότι οι βαρβάτες προεκλογικές καμπάνιες των παλιών ετών κούρασαν, και ενδεχομένως να έγιναν και λίγο απωθητικές για μια μερίδα κόσμου. Όπως και να έχει όμως, η απουσία του προεκλογικού χρώματος από τα καφενεία και τις πλατείες, φέτος είναι πιο έντονη από ποτέ.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Αντώνης Πουγαρίδης

Είναι ο Εκδότης της εφημερίδας "Πτολεμαίος" από μικρή ηλικία φορτώθηκε την ταμπέλα του εκδοτικού κατεστημένου. Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός.